BTSO Başkanı İbrahim Burkay TOBB Yönetiminde

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, iş dünyasının çatı örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) bugün gerçekleştirilen organ seçimlerinde 14 kişilik yönetim kurulunda yer aldı.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay TOBB Yönetiminde
Başkanlık seçimlerine tek listeyle gidilen TOBB’un 69. Genel Kurulu’nda, BTSO’nun 24, Bursa 63 delege ile temsil edildi. Bin 700 civarında delegenin katıldığı seçimlerin ardından mevcut Başkan Rıfat Hisarcıkloğlu güven tazelerken, BTSO Başkanı İbrahim Burkay da Türkiye'nin en büyük işadamı örgütü konumundaki TOBB’un yeni yönetimine giren isimlerden biri oldu. Görev dağılımının ilk yönetim kurulu toplantısının ardından yapılacağı TOBB’da seçimleri ve yeni dönemi değerlendiren Başkan İbrahim Burkay, “Ülkemizdeki tüm odaların uzlaşmasıyla tek listeyle yapılan çok güzel bir seçim atmosferi yaşadık. Genel kurul delegelerimizin desteği neticesinde mevcut Başkanımız Rifat Hisarcıkloğlu ile birlikte görev yapacak güçlü bir yönetim kurulu görev başına geldi. Kalkınmanın lokomotifi olan iş dünyamıza en iyi şekilde liderlik ederek, ülkemizi 2023 hedeflerine taşımak için birlikte çalışacağız. Yeni görevimiz sayesinde Türkiye’nin sinerjisini Bursa’ya, Bursa’nın talep ve beklentilerini de Ankara’ya en etkin şekilde taşıyacağız” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu’nun 14 üyesi ile Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları ve Deniz Ticaret Odaları Konseyinin üyelerinin de belirlendiği Genel Kurul’da; BTSO’dan Veys Faruk Balkanoğlu TOBB Turizm Kurulu’na, Ali Fuat Er de Dış İlişkiler Komisyonu’na seçildi.
Kaynak: İHA