Gezi Parkı'nda 'öpüşebilecek miyiz'

Taksim Gezi Parkı 23 gün sonra açıldı.

Gezi Parkı'nda 'öpüşebilecek miyiz'
Vali Mutlu'nun açıklama yaptığı sırada bir kadın vatandaş 'Parkta eşimle öpüşebilecek miyim' dedi.

Vali Mutlu da 'Milletin örfleriyle çelişmiyorsa, millet yadırgamıyorsa istediğinizi yapabilirsiniz'yanıtını verdi.

15 Haziran 'dan bu yana halka kapalı olan Gezi Parkı açıldı. Park, açılmadan önce sabah saatlerinde belediye ekipleri tarafından temizlenerek açılış için hazırlandı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Gezi Parkı'nda incelemelerde bulundu. Mutlu, bu sırada yaptığı açıklamada ' Son durumu göreceğiz, inceleyeceğiz, sonra açıklama yapacağız' dedi.

“PARKTA EŞİMLE ÖPÜŞEBİLECEK MİYİM?”


Bir kadın vatandaşın sorduğu 'parkta eşimle öpüşebilecek miyim?'şeklindeki soruya Vali Mutlu şöyle cevap verdi:

En çok merak ettiğiniz soru bu mu? Bu sizin gönlünüzden geçen bir şey. Ben size bir şey söyleyeyim. Toplum içerisinde yazılı hukuk kuralları gibi hukukun kaynaklarından biri örf ve geleneklerdir. Ben hukukçuyum. Hukukun kaynakları içinde örf ve gelenekler de vardır. Hakim gerektiğinde hukukun içine yazılı bir kaynak bulamazsa kararlarını örf ve geleneklere göre verir. Bu toplumda sizin bahsettiğiniz şekilde bir yaklaşım varsa ve millet yadırgamıyorsa istediğinizi yapabilirsin. Ama bu milletin örfüyle çelişen konularda dikkatli olmak hepimizi vatandaşlık ve birlikte yaşamak noktasında oluşan saygının da bir gereğidir.