Rize'de Okullar Kuran-ı Kerim Kursu Olarak Hizmet Veriyor

Rize’de okulların tatile girmesi ile yaz Kuran kurslarına olan yoğun ilgi camilerin yetersiz kalmasına neden olunca okul binaları Kuran-ı Kerim eğitimi için kullanılmaya başlandı.

Rize'de Okullar Kuran-ı Kerim Kursu Olarak Hizmet Veriyor
Rize’de okulların yaz tatiline girmesi ile Gülbahar Mahallesi’nde bulunan Berat Camisi’nde açılan yaz Kuran kursuna yoğun ilgi oldu. Başvuru sayısı 500’ü bulunca Berat Camisi İmam Hatibi İl Müftülüğü'nden yardım istedi. Rize Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 'Okullar Hayat Olsun Projesi' kapsamında Gülbahar Mahallesi’nde bulunan Çaykur İlköğretim Okulu ve Vakıflar İlköğretim Okulu'nu Yaz Kuran Kursu olarak hizmete açtı. Her iki okulda çeşitli yaş gruplarından 700 öğrenci Kuran-ı Kerim eğitimi alıyor. Ayrıca okullarda Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile öğrencilere çeşitli spor dalları ve sanat dallarında eğitim de veriliyor.

Okulların kapanması ile aynı sıralarında Kuran eğitimi almaya devam eden genç öğrenciler, okul ortamında Kuran eğitimi almaktan memnun olduklarını dile getirerek “Hocalarımız çok iyi. Bize sadece Kuran eğitimi vermiyorlar. Aynı zamanda bizimle oyunlar oynuyorlar. Bir çok aktivitemiz var. Bu şekilde Kuran eğitimi aldığımız için mutluyuz” dediler.

Ayrıca okuldaki her sınıfa bir sahabenin ismi verilerek, isimlerin altında sahabelerin hayat hikayeleri yazılarak öğrencilerin aynı zamanda sahabeleri de tanımaları sağlanıyor.

Yoğun ilgi gören projenin mimarı Berat Camisi İmam Hatibi Halil Çekil konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Talep yoğun olunca ve camimizin fiziki şartları talebi karşılamayınca okullarımızda eğitim vermeyi talep ettik. İl Müftülüğümüze talepte bulunduk. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün okullar hayat olsun projesi kapsamında talebimiz kabul gördü. İki okulumuzda eğitim ve öğretime başladık. Bu kapsamında Halk Eğitim Müdürlüğümüz ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile öğrencilerimize; çeşitli spor dalları, tiyatro ve ebru sanatı gibi sanatsal dallarda da eğitim veriyoruz. Bizim yaz Kuran kurslarındaki amacımız; hem çocuklarımızı eğlendirmek hem de camiyi sevdirip dinlerini öğrenmelerini sağlamaktır” dedi.

Kaynak: İHA