Ak Parti İzmir'de İftardan İftara

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Ak Parti'nin 10 yıldır ülkeye hizmet ettiğini ifade ederek, "On yıldır iktidardayız, bir on yıl daha iktidarda olacagğız" iddiasında bulundu.

Ak Parti İzmir'de İftardan İftara
AK Parti Menemen ilçe başkanlığının verdiği iftar yemeğine 2500 kişi katıldı.

İftar yemeğine eşi Sevilay Sait ve üç kızıyla katılan AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, yemek kazanlarının başına geçerek pilav dağıttı.

Yemek sırasına giren herkese iftarlık dağıttı.

İftardan sonra bir konuşma yapan Sait, “Dün bu saatlerde Makedonya’da Sayın Binali Yıldırım bakanımızla beraberdik ve oradaki soydaşlarımızla birlikte Üsküp’te iftar yaptık. Bugün ise buradayız. Sizlere Makedonya’daki hemşerilerimizin selamlarını getirdim, Onlar tıpkı sizin gibi çok şükür iftar yapabiliyor. Ancak Suriye ve Mısır’daki kardeşlerimizin ne Ramazanı var ne de yapabilecek iftarları. Mübarek Ramazan Ay’ında Müslüman kanı akıyor. Allah yardımcıları olsun. Onlar için dua edelim." dedi.

Sait şöyle devam etti.“ Biz halkımızın efendisi değil hizmetkârıyız. Hizmet ettikçe halkımızın teveccühünü kazanıyoruz. Allah'a şükürler olsun ki 10 yıldır başarılı bir şekilde iktidardayız. Bilesiniz en az 10 yıl daha iktidarda kalacağız. Zira karşımızda ne bir muhalefet var, ne bir muhalefet lideri? Ne bir rakip var ne de hizmet konusunda rekabet ortamı?" dedi.

İftar sonrası eşi Sevilay Sait ile birlikte AK Parti İzmir il Başkanı Ömer Cihat Akay ve eşinin de katıldığı 50 kişiye Menderes ilçesinde Makedonya’dan getirdiği Üsküp köftesi ve Boşnak börekleri ile sahur yemeği veren Sait’e günün ödülü anlamlı oldu. İl Başkanı Akay’ın vekilime Boşnak böreğini kendi ellerimle yedireceğim demesi herkesi kahkahalara boğdu. Başkan Akay, meşhur Üsküp köftesini de il başkanı Refik Uzun’a bizzat kendisi yedirerek alkış aldı. Sahurdan sonra yemek duasını da bizzat il başkanı Akay kendisi yaptı.

Sahurda Çeşme'den gelen konukların sorusuna iki müjdeyle cevap veren Sait, Selçuk ilçesine de iki farklı müjde verdi. Çeşme'ye 75 yataklı bir hastane yapacakları müjdesini veren Sait, hastanenin 15 gün içinde temelinin atılacağını söyledi.

Çeşme’de TOKİ evlerinin de yakında temeli atılacak diyen Sait, Çeşme’nin Şifne yat limanının bayram sonrasında yap işlet devret şeklinde ihale edileceğini söyledi.

Sait, müjdeleri sıralarken Selçuk ilçesini de unutmadı. Sait; "Selçuk’a yeni bir hastane yapıyoruz. Temelini Ulaştırma bakanımız Sayın Binali Yıldırım ile birlikte yakında atacağız. Aliağa-Menderes Hızlı Tren Projesi Bergama ve Selçuk'a uzanacak. Ayrıca Selçuk ilçemize yeni bir SGK bürosu da açıyoruz. İzmirli hemşerilerimize helal ve hayırlı olsun, onlar tüm güzelliklere layıklar" diye konuştu.

Kaynak: İHA