Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Üniversite Atılımı

BTSO Vakfı Meslek Yüksek Okulu’nu Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki BUTGEM arazisinde kurmayı hedeflediklerini belirten Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın ise uzay ve savunma sanayi merkezi olması için ilk somut adımı attıklarını söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Üniversite Atılımı
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Temmuz ayı meclis toplantısında 16 büyük projesini meclis üyeleriyle paylaşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’yı yalnızca Türkiye ve bölgede değil, dünyada farklı kılacak ortak bir gelecek projesi hedeflediklerini kaydetti.

Burkay, "Bursa’nın uzay ve savunma sanayi merkezi haline getirmek için ilk somut adımı attık. Şehirde sektörde faaliyet gösteren 75 firma temsilcisiyle bir araya gelerek, Bursa’ya yeni bir vizyon belirlemiş uzay ve havacılık sanayinin merkezi bursa olması gerektiğini söylemiştik. Çünkü bir kentte otomotiv varsa çok şey vardır. Bursa’nın uzay, savunma ve havacılık sanayinde lider konuma gelmesi için de söylemden eyleme geçerek somut adımlar atmaya başladık. Ülkemizin son yıllarda uzay, savunma ve havacılık konularındaki ihtiyaçlarını kendi Ar-Ge ve üretim imkanları ile giderme, bölgesinde caydırıcı bir güce sahip olma hedefi doğrultusunda gösterdiği çabalar ortadadır. Ar-Ge niteliği ve katma değeri yüksek olan uzay, savunma ve havacılık projelerinin önemi, özel sektörümüzün bu konularda gelişmesi, ihtisaslaşması ve uluslararası alanda yerini alabilmesi kadar, ülke ekonomimiz için de günden güne büyümektedir. Ülkemizin önde gelen üretim ve ihracat merkezlerinden olan Bursa sanayisinin de 16 projemiz arasında bulunan uzay, savunma ve havacılık alanlarında merkez bir konuma ulaşabilmesi için uzmanlar nezaretinde üyelerimiz arasında organizasyon ve kümelenme çalışmalarını başlattık. Bu çalışmaların, BTSO çatısı altında güçlü bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla, diğer kuruluşlarla da işbirliği ve koordinasyonun sağlanmasına yönelik girişimlerimiz devam etmektedir” dedi.

ÜNİVERSİTE ATILIMI
BTSO Vakfı Meslek Yüksek Okulu’nu Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki BUTGEM arazisinde kurmayı hedeflediklerini belirten Burkay, 2014-2015 eğitim öğretim yılında meslek yüksek okulunu hizmete almak istediklerini dile getirdi. Büyük hedefler için en çok nitelikli yetişmiş insan gücüne ihtiyaç olduğunu önemine değinen Burkay, "BTSO öncülüğünde eğitim alanında da önemli adımlar atılıyor. Ekonomik kalkınmanın yolu mesleki ve teknik eğitimden geçiyorsa BTSO’da bunun lokomotifi olmalıdır. Ekonomik gelişme ve kalkınma için, nitelikli insan kaynağı yetiştirmenin ve bilgiyi kullanmanın şart olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. BTSO Eğitim Vakfı olarak kentimizin insan kaynağı potansiyeline katkı sağlamak adına, BTSO Vakfı Meslek Yüksekokulu kurmak için çalışmalara başladık. Sanayicimizin ihtiyacı olan insan kaynağını ortaya çıkarmak hedefiyle başlattığımız proje çalışmalarının ardından buraya bir eğitim kompleksi inşa edeceğiz. Üniversite şehri Bursa hedefine katkı sağlamak için BTSO Eğitim Vakfı yönetim kurulu toplantımızda, Bursa Ticaret ve Sanayi Üniversitesi’ni kurmak için karar aldık. Bursamız için hayırlı olmasını ve kurulacak yeni üniversitelere de örnek olmasını diliyorum. BTSO olarak kuracağımız üniversitemiz Bursa’daki üniversiteleri rakip değil ortak olarak görerek hareket edecektir” diye konuştu.

EĞİTİM VADİSİNDEKİ ATÖLYE İSİMLERİNE TEPKİ
BTSO tarafından Yeniceabat’a yaptırılan mesleki eğitim kampüsündeki bazı atölyelere eski oda yöneticilerinin isimlerinin vermesine tepki gösteren meclis üyesi Halil Güleç, böyle bir karar ancak meclis huzurunda alınabileceğini ifade etti.

Bu yanlıştan biran önce dönülmesini gerektiğini söyleyen Güleç'e BTSO Başkanı İbrahim Burkay da göreve Mayıs ayında geldiklerini belirterek konuyla alakalı geniş çaplı bir araştırma yapacakları sözünü verdi.

Meclis üyelerine hazırladığı sunum ile Türkiye gibi gelişen ülkelerde sermaye düşüşünün devam edeceğini anlatan Ekonomist Dr. Can Fuat Gürlesel, bu düşüş ile birlikte dolar değer kazanırken, gelişen ülkelerin ise paraları değer kaybedeceğini söyledi.

Kaynak: İHA