Akü’den Şehit Aileleri, Gaziler ve Engellilere İftar

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından kentte bulunan şehit ailelerine, gazilere ve engellilere iftar yemeği düzenlendi.

Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) düğün salonunda düzenlenen iftar yemeğine, Afyonkarahisar Valisi Yardımcısı Ali Şanlıer, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve eşi, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Mesut Yurt ile şehit aileleri, gaziler ve engelliler katıldı.

Afyonkarahisar Müftü Vekili İsmail Yıldırım tarafından yapılan duanın ardından düzenledikleri yemekle ilgili bir konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ yönetimi olarak göreve başladıklarından bu yana öncelikli amaçlarının toplumla bütünleşmek olduğunu dile getirerek, “Bir tarafta üniversite-sanayi, bir tarafta üniversite-sivil toplum çalışmalarınız hep üst düzeyde gidiyor. Diğer taraftan bu mübarek ramazan ayında vatan toprağı için, bayrağı için canını, kanını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Allah onlara gani gani rahmet eylesin, yakınlarını da burada görmekten, burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

“İNŞALLAH BAYRAMI DA SÜKUNET İÇERİSİNDE GEÇİRİRİZ”
Vali Yardımcısı Ali Şanlıer ise yaptığı konuşmada, huzur ve sükunet içerisinde geçen Ramazan ayının ardından bayramında aynı güzellikte geçmesi dileğinde bulundu

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise konuşmasında şehit aileleri, gaziler ve engellilere iftar yemeğinde bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Cenab-ı Allah, inşallah burada bulunan ya da burada bulunmayı arzu edip de bulunamayan tüm kardeşlerimizin ramazanlarını, bayramlarını gerçek ramazan, gerçek bayram tadında geçirmeyi nasip etsin” dedi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ile Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Mesut Yurt ise yaptıkları konuşmalarda, kendileri için düzenlenen iftar yemeğinden dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek, emeği geçen herkese üyeleri adına teşekkür ettiklerini kaydettiler.
Kaynak: İHA