Hakim ve Savcılardan Ebru Sergisi

ERZURUM - Erzurum Adliyesi'nde görevli hakim ve savcılar ile eşleri ve çocukları tarafından yapılan ebru sanatı tabloları, adliye önünde sergilendi.

Adliye lojmanlarındaki Eğitim ve Kültür Merkezinde açılan ebru kursunu başarıyla tamamlayan hakim ve savcılar ile eş ve çocuklarının yaptığı 45 eser, adliye binası önünde beğeniye sunuldu.

Ebru sergisinin açılışında konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, talep üzerine açtıkları ebru sanatı kursunu 4 ay gibi kısa bir sürede başarıyla tamamlayan kursiyerler tarafından yapılan 45 tabloyu sergilediklerini bildirdi.

İl Müftülüğü'nde görevli ebru sanatçısı Kadir Tuzcu tarafından verilen kursun Erzurum'da bir farkındanlık oluşturduğunu belirten Apaçık, "Amacımız, hakim, savcı, eş ve çocuklarına hoş bir vakit geçirtmekti. Ayrıca, kursiyerlerimizin öğrendiği ebru sanatını geliştirerek daha güzel güzel tablolar yapmalarını bekliyoruz. Buradaki bir amacımız da adliyelerin o belki biraz soğuk, biraz ürkütücü, biraz da çatık kaşlı görüntülerin aksine, biraz daha adliyelerin sevimli yüzünü topluma göstermekti, bunu da başardığımızı düşünüyorum. Arkadaşlarımız çok güzel sanatlar ortaya çıkarmışlar" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Apaçık ve Adalet Komisyonu Başkanı Erol Ofluoğlu ile adliye personeli sergiyi gezdi.

Kaynak: AA