Eski Eşinin Şikayetleri Nedeniyle İntihar Edeceğini Söyledi

Adana'da eski kocasının kendisini öldüreceğini ileri sürerek ikinci kez panik butonu alan ve 6 ay koruma verilen kadının eski kocası, kendisinin karıncayı bile incitemeyeceğini iddia ederek, “Beni sürekli mahkemeye veriyor artık bıktım intihar edeceğim.

Eski Eşinin Şikayetleri Nedeniyle İntihar Edeceğini Söyledi
İntihar vasiyetimi yazdım” diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Emekli astsubay M.U.Ç.’nin (71) 4 çocuğundan en küçüğü olan Sıdıka Ç. (36), 2003 yılında Fırat Ç. isimli bir muavinle, ailesi istemeyince kaçarak evlendi. 1 çocuğu olan kadın, 2009 yılında ilk eşinden boşandıktan sonra Battal S. ile tanıştı ve dini nikahla evlendi. Sıdıka Ç.’nin bu evlilikten ise 2 çocuğu oldu. Ancak Sıdıka Ç., bir süre sonra bu evliliğe de son verdi. Boşandıktan sonra kocasının kendisini darp ettiğini ve tehdit ettiğini ileri süren kadın, mahkemeye başvurup panik butonu aldı. Bir süre sonra tehdidin ortadan kalktığı belirtilerek, panik butonu kadından alındı. Bu sırada mahkeme de, Battal S.’ye şizofreni hastası olduğu gerekçesiyle ceza vermedi. Bunun üzerine Sıdıka Ç., “Eşim beni öldürecek, deli olduğu için de ceza almayacak” diye açıklamalarda bulundu. Sıdıka Ç.’ye ikinci kez panik botunu verilerek, 6 ay da koruma tahsis edildi.

Ancak kadının eski eşi Battal S., bu durumdan rahatsız olduğunu belirterek, “Herkesi yaratan yüce Rabbim beni de yaratmıştır. Benim kendisini öldüreceğimi söylüyor. Ben bırak birini öldürmeyi karıncayı bile incitemem. Ben ruh sağlığı hastanesinde yatıp şizofreni tedavisi gördüm. Ama eski eşimin beni sürekli şikayet etmesinin cezasını yüce Rabbim verecektir. Fakat adaletimize de güveniyorum. ‘Adalet mülkün temelidir.’ Kesinlikle benim bir olayım var onun dışında başka bir olayım yok. Ben eski eşimin beni sürekli şikayet etmesinden dolayı bunalıma girdim, intihar edeceğim. Benim çocuklarım yuvada” dedi.

Huzurevleri Mahallesi'nde bir apartmanda kapıcılık yaptıkları sırada kendisinin nasıl bir insan olduğuna bütün apartman sakinlerinin şahit olduğunu söyleyen Battal S., “Gidin oradan sorun çocuklarıma, eşime nasıl davrandığımı. Kendisi çocukla uğraştığı için akşam yoruluyor diye çamaşır yıkamasına, evin temizliğine, yemek yapılmasına nasıl yardım ettiğimi sorun. Gece bebeklerim ağlıyordu eski eşim yorgun oluyordu ben kalkıp bakıyordum. Ben bir cani değilim, bir insanı öldürecek kadar aptal ve budala değilim. Yaratan Rabbim canı vermiştir, yaratan Rabbim canı alır. Ben böyle bir şey yapamam” şeklinde konuştu.

Eski eşi tarafından sürekli mahkemeye verildiği için bunalıma girdiğini anlatan Battal S., “Devamlı beni mahkemeye veriyor, hep koruma kararı alıyor. Bunun için intihar edeceğim. İntihar vasiyeti yazdım, Cumhuriyet Savcılığı’na vereceğim. Benim babam da intihar etmişti demek ki böyle yolsuzluk olaylarından bıkmıştı. Artık dayanamıyorum. Benim 7 kardeşim var ben burada namusumla çalışıyorum. Bir de şizofreni olduğum için yuvaya başvurmuş ben artık çocuklarımı hafta sonları çıkartamıyorum. Sadece gidip yurtta görebiliyorum. Eski eşim çıkıp popstar gibi ‘beni öldürecek, beni öldürecek’ diyor. Ben Sayın Bakanım Fatma Şahin'e sesleniyorum, gelsinler beni araştırsınlar, ben her şeyi anlatayım onlara” diye konuştu.

Kaynak: İHA