Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’e Onur Ödülü

CHP Çankaya İlçe Başkanlığı'nın gelenekselleştirdiği “Çankaya Ödülleri” sahiplerini buldu.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’e Onur Ödülü
‘Onur Ödülü’ bu yıl Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'e verildi.

Swis Otel’de gerçekleşen ödül törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Yakup Akkaya, Perihan Sarı, Bülent Tezcan, Sencer Ayata, Emrehan Halıcı, CHP Milletvekilleri Levent kök, Sinan Aygün, Aylin Nazlı Aka, Müslüm Sarı, Ali Demirçalı, PM Üyesi Halit Toraman, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Kalecik Belediye Başkanı Nevzat Şahin, Ayaz Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, Ankara İl Başkanı Zeki Alçin, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, İl ve İlçelerden gelen Parti temsilcileri ve CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin ve partililer katıldı.

Ödül töreni Gezi Parkı eylemlerinde yaşamını yitirenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başlarken, salonda bulunanlar “her yer taksim, her yer direniş” şeklinde sloganlar attı.

CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, Onur Ödülü’ne layık görülen Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’i, "On yıllarını bütün baskı, engelleme ve hedef göstermelere rağmen yılmadan halka hizmet etmeye adamış ve adı direniş simgesi haline gelmiş ağabeyimiz" sözleriyle takdim etti.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'e ödülünü veren Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, şunları söyledi: "O öyle bir insandır ki, 12 Eylül'ün en karanlık dönemlerinde Dikili'yi bir aydınlık vaha haline getirmiştir. Ülkeye yayılan koyu karanlıktan, tozu puslu havadan bunalanlar, biraz temiz hava, biraz oksijen almak için Osman Başkan'ın Dikili'sine, bu özgürlük adacığına gitme ihtiyacı duyar olmuşlardır. O öyle bir insandır ki devrimci, sol, toplumcu ilkeleri en kötü dönemlerde bile hiç yılmadan, karamsarlığa kapılmadan hep yükseklerde tutmuştur. O öyle bir insandır ki üzerine atılmaya çalışılan hiç bir iftira, onu en küçük biçimde lekelememiş, aksine iftira atanların lekesi haline gelmiştir. Bütün toplum ona yönelik baskı, hile, cebir ve entrikalara itibar etmemiş, bu yapılanları Osman Başkan'la siyaseten boy ölçüşemeyenlerin iftira ve karalama çabaları olarak kabul etmiştir"
Ödülünü başkan Tanık'ın elinden alan Özgüven ise, "Sizlerle geçici bir süre ayrı kalmak durumundaydım. Ama hep aklım ve yüreğimle buradaydım. Ülkeme ve Dikili'me alnı ak ve dimdik biçimde geri döneceğimden Hiç endişe etmedim. Tüm haksızlıklara karşın şimdi, siz dostlarımın arasında hem fiziksel olarak hem düşünsel olarak çok daha kuvvetlenmiş hissediyorum kendimi. Bu duygularla 'Her Yer Taksim, Her Yer direniş' diyerek selamlıyorum sizleri" diye konuştu
CHP Çankaya İlçe Başkanlığı'nın ”Özel Ödülü” ise bu yıl Gezi Park eylemlerinde öncülüğüyle dikkat çeken ve bu nedenle haklarında dava açılan Çarşı Grubu'na, “Umut Ödülü” de gene toplumsal mücadeleyle ön plana çıkan ODTÜ'lü gençlere, Kültür Sanat Ödülü-Tamer Levent (TOBAV Başkanı), Emek Ödülü Kadir Yıldırım, Basın Ödülü Halk TV’ye verildi.

Kaynak: İHA