Dikili'de Engellilere Özel “engelsiz Plaj”ı Açıldı

İzmir'in Dikili ilçesinde engelli vatandaşların plajlardan yararlanabilmesi ve denize daha kolay ulaşabilmesi için ‘Engelsiz plajı' engelli vatandaşların hizmetine açıldı.

Dikili'de Engellilere Özel “engelsiz Plaj”ı Açıldı
Engelli vatandaşlar için yapılmış özel duş yeri, yürüyüş yolu, denize rahat girebilmeleri için deniz içi platform gibi özelliklerin bulunduğu plaj, kesintisiz 40 kilometre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun sahili olan Dikili'nin Mavi Bayraklı sahilinde Dikili Belediyesi, Dikili Engelliler Dayanışma Derneği tarafından oluşturulan Engelsiz Plajı düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine; Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, Kent Konseyi Başkanı Meclis Üyesi Erdoğan Doğan, Jeotermal A.Ş Başkanı Meclis Üyesi Hüseyin Çelik, Dikili Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ruhi Doğramacı, Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülay Demir, Dikili Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Behzat Kocavardar ile Bergama ve Soma Engelliler Dayanışma Derneği yönetici ve üyeleri katıldı.

Törende konuşan Dikili Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Altıparmak; “Dün olduğu gibi bugünde Dikili Belediyesi bütün imkânlarıyla engelli vatandaşlarımızın ‘Engelsiz’ yaşaması için gerekeni yapmaya devam edecektir” dedi.

Daha sonra söz alan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven de; “Tepedeki engellileri önce yok edeceğiz. Tepedeki engelliler yok olunca bizler daha mutlu daha özgür olacağız” diyerek, Engelsiz Plajı'nın kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Dikili Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ruhi Doğramacı, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak’a emeklerinden ve engelli vatandaşlara verdikleri desteklerden dolayı birer plaket verdi.

Törende sahne alan Soma Engelliler Dayanışma Derneği Ritim Grubu’nun ezgileri de açılış törenine renk kattı.
Kaynak: İHA