Çandarlılılar İftarda Buluştu

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı Beldesi Ramazan etkinlikleri çerçevesinde her yıl verdiği iftar yemeği geleneğini bozmadı.

Çandarlılılar İftarda Buluştu
Dün gece Belediye Parkı'nda düzenlenen iftar yemeğinde Çandarlı'lılar bir araya geldi.

Çandarlı Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeği programına Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, Dikili Cumhuriyet Başsavcısı Seyit Abdülhakim Şahin, Çandarlı Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Başçavuş Yıldıray Özer, Dikili Müftüsü Mahmut Atıcı, Dikili Sağlık Grup Başkanı Mehmet Gündüz, siyasi parti mensupları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Dağdelen, iftar yemeğine katılan misafirler ile yakından ilgilendi. Bütün masaları dolaşan Dağdelen, yemeğe katıldıkları için herkese teşekkür etti.

İftar yemeğinde işçisiyle, çiftçisiyle, farklı dünya görüşüyle her kesimden ve mevkiden insanı birlik ve beraberlik çatısı altında toplamaktan onur duyduğunu söyleyen Başkan Dağdelen, “Bugün burada bu sofraların kurulmasına destek veren insanlar var. Bu sofralardan her gün istifade eden insanlar var. Zenginlerimiz var. Fakirlerimiz var. İşçilerimiz var. İşverenlerimiz var. Yöneticilerimiz var. Yönetilenlerimiz var. Bu birliktelik, inşallah bizim geçimimizle, birliğimizle, beraberliğimizle bir timsali olsun diye düşünüyorum. Bu sofralar; Ramazan’ın bereketi ile beraber birliğimize katkısı olsun." dedi.

Belediye hizmetlerinin yanısıra, iftar programlarını da önemsediklerini kaydeden Başkan Dağdelen, "Çünkü hiç yemeği olmayan insanların buraya gelip yemek yemesi var, burada insanlarla beraber olarak sosyal bir dayanışma olması için gelenler var, sırf beraber olabilmek için zenginlerimiz de aramızda. Oruç tutanda geliyor, tutmayan da geliyor. Çünkü bu bir kültürdür. İftar kültürüdür. Ben bütün katılanlara özellikle teşekkür ediyorum. Birliğimizi ve beraberliğimizi sağlaması açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bir de sosyal dayanışma merkezimiz var. Orda da birçok etkinliğimiz var ama benim çok önemsediğim bir şey var. Bayram öncesinde burada ilan etmek istiyorum. Kullanılmamış veya az kullanılmış eşyaları alıyoruz, yıkıyoruz, ütülüyoruz ve konfeksiyonumuza koyuyoruz. Konfeksiyonumuz hamdolsun ki dolu şu anda. Ama ihtiyacı olan insanlar aramızda olabilir. Olmayanları da sizler tanıyor olabilirsiniz. Bu, herhangi bir şeye tabi tutulmadan kullanmak isteyen vatandaşlarımızın sosyal binamıza müracaat etmeleri veya fazlalık eşyası olanların da getirip orada bize hibe etmelerini bekliyorum. Bu duygular içinde hepinizin ramazanını tebrik ediyorum, oruçlarınız mübarek olsun, hepinize afiyet olsun, saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

İftar yemeğinin sonunda ise Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene’nin dostluk ilişkisinin güzel bir örneği olarak gönderdiği gülsuyu şerbeti dağıtıldı.
Kaynak: İHA