Engelli Çocuklar, Braille Alfabesi İle Kur'an Öğreniyor

ANKARA - ERTUĞRUL SUBAŞI - Görme engelli küçük kalpler, braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim öğreniyor. Eğitime yeni başlayanlar ise bazı sureleri mealleriyle birlikte okuyor ve ilahi söylüyor.

Etimesgut'ta, Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği,görme engelli çocukların da Kur'an ve dini bilgileri öğrenebilmeleri amacıyla kurs başlattı. Yaklaşık 8 aydır devam eden kursta, gönüllü bir öğretmen minik kalplere eğitim veriyor.

TEDAY Genel Başkanı İlimdar Boztaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 7-8 aydır devam eden kursta çocuklara braille alfabesiyle İslami bilgilerin verildiğini ayrıca ilahi ve Kur'an-ı Kerim öğrettiklerini söyledi.

Görme engelli çocukların kısa zamanda Kur'an-ı Kerim okumayı kavradıklarını belirten Boztaş, bunun da kendilerini mutlu ettiğini bildirdi.

Boztaş, eğitimin, derneğin de üyesi görme engelli Aygül Özen tarafından gönüllü verildiğini kaydetti.

-Gönüllü eğitmen Özen

Aygül Özen de kursta 6 yaşından 11 yaşına kadar çocuk bulunduğunu belirterek, sağlık durumunun dışında kursu bırakan öğrencisinin bulunmadığı bilgisini verdi.

Çocuklardaki öğrenme isteğine dikkati çeken Özen, bazı çocukların kısa sürede Kur'an-ı öğrendiğini bazılarının da sureleri mealleriyle ezberlediğini vurguladı.

Kur'an-ı Kerim'i 20 yaşında gözlerini kaybettikten 3 yıl sonra şahsi eğitimle öğrendiğini aktaran Özen, kurslarında şu anda 13 çocuk olduğunu vurguladı.

-Görme engelli çocuklar dua edip ilahi söyledi

Görme engelli çocuklardan 8 yaşındaki Şeyma, Gizem, Mithat, Amine ve 11 yaşındaki Emre Can, birlikte "571'de bir güneş doğdu" ilahisini seslendirdi.

Bazı sureleri de okuyan minik kalpler, meallerini de aktardı. Küçük Şeyma da braille alfabesiyle hazırlanmış Kur'an-ı Kerim'den bir ayet okudu.

Kaynak: AA