Ulutek İbrahim Burkay Başkanlığında İlk Kez Toplandı

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ULUTEK) Yönetim Kurulu, yeni başkanı İbrahim Burkay’ın başkanlığında ilk kez toplandı.

Ulutek İbrahim Burkay Başkanlığında İlk Kez Toplandı
Toplantıda ULUTEK’te faaliyette bulunmak üzere başvuruda bulunan ar-ge firmalarının durumu görüşüldü. Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO), Uludağ Üniversitesi (UÜ), Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa İl Özel İdaresi ve Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Genel Sekreterliği’nin ortak girişimleri sonrasında 2006 yılında, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü içerisinde 471 bin 230 metrekarelik alan üzerine inşa edilen ULUTEK’in İbrahim Burkay başkanlığındaki ilk yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

ULUTEK Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; BTSO Başkanı ve aynı zamanda ULUTEK Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ile ULUTEK’in diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.

ULUTEK Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, ULUTEK’in kuruluş misyonunda olduğu gibi, Üniversite-Sanayi işbirliğini en üst düzeye çıkararak, ileri teknoloji kullanan veya üreten şirketlerin oluşumunu ve büyümesini desteklemeye devam edeceğini söyledi.

ULUTEK’in ileri düzey teknoloji ve yazılım geliştirme alanlarında faaliyette bulunan şirketlere önemli avantajlar sağladığını hatırlatan Burkay, “ULUTEK, şirketlere, AR-GE çalışmalarını yürütebilecekleri ortam ve destek sağlamak, ileri teknoloji alanında çalışan yerli ve uluslararası şirketleri bir araya getirerek aralarında ve üniversitelerle sinerji oluşturmalarını sağlayan mekanizmaları kurmak, üniversitelerdeki akademik birikimin ve araştırma sonuçlarının ekonomik değere dönüştürülmesini sağlamak ve ileri teknoloji üretimi potansiyeli olan yeni şirketlerin kurulmasına ve bu şirketlerin gelişmesine katkı sağlayan bir teknoparktır” dedi.

İbrahim Burkay, ULUTEK’in, bugüne kadar geçen zaman içerisinde gerek diğer teknoparklar içerisindeki yeriyle, gerekse de ULUTEK içerisindeki firmaların geliştirmiş olduğu yazılımlar ve diğer katma değerli projeler ile önemli işlere imza atmış bir teknoloji geliştirme bölgesi olduğunu ifade etti.

Yeni dönemde ULUTEK’te Cüneyt Şener ile Dr. Mustafa Hatipoğlu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapacaklar.
Kaynak: İHA