İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Yeni Atık Su Arıtma Tesisi

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar'ın Doğanbey, Ürkmez ve Payamlı mahallelerindeki evsel atıkları arıtacak ileri biyolojik atık su arıtma tesisini törenle açtı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, inşasına 2011 yılında başlanan tesis için enerji hatları ve ek yatırımlarla birlikte yaklaşık 15 milyon lira harcandığı, açılışı yapılan arıtma merkezinin, Büyükşehir Belediyesi'nin 24. artıma tesisi olduğu belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2004 yılında arıtma-kanalizasyon hamlesi başlattıklarını ifade ederek, Payamlı- Ürkmez ve Doğanbeyli'nin arıtmasını toplayacak 125 bin kapasiteli tesisin açılışını yapmaktan memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Kocaoğlu, yakında Gümüldür ve Özdere'de de benzer tesislerin devreye gireceğini kaydetti ve 21 ilçe içinde sadece Yeni Foça'nın arıtmasının kaldığını, bu tesise de yakın zaman içinde başlayacaklarını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinin jeotermal alanında da ciddi yatırımlar yaptığını ifade eden Kocaoğlu, bazı gazetelerde kendisi ile Vali Mustafa Toprak arasında tartışma yaşandığına dair haberlerle ilgili şunları kaydetti:

"Konu, Dikili'deki jeotermal kuyuları ile ilgili. Basına yansıdığı gibi hakaret söz konusu değil. Sadece İzmir'in ve İzmirlinin menfaatini korumak için yapılan tartışma vardır. Valilik makamıyla sürtüşmemiz olamaz. Konu açık ve nettir. Sorumluluk içinde hareket ediyoruz."

Kaynak: AA