Etibor’da 300 İstihdam Müjdesi

Emet Etibor İşletme Müdürü Ramazan Bütüner, TAVİŞDER’in iftarında yaptığı açıklamada, 2014 yılında işletme olarak yatırım yapacaklarını ve 300 kişiye istihdam sağlanacağını bildirdi.

Etibor’da 300 İstihdam Müjdesi
Tavşanlı İşçi Derneği (TAVİŞDER) tarafından düzenlenen iftar programında işveren ve işçiler bir araya geldi. Bölge ekonomisine ilişkin değerlendirmelerin de yapıldığı iftar programında konuşan Emet Etibor İşletme Müdürü Ramazan Bütüner, Etibor tesislerinde önümüzdeki yıl içerisinde yeni yatırımların yapılacağını duyurdu. Bor madeninde, dünya rezervinin yüzde 50’inin Emet ilçesinde olduğunu hatırlatan Bütüner, yıllık 300 bin ton üretim kapasitesiyle çalıştıklarını, bu madeni çıkarırken de işletmede 1200 toplamda da 3000 kişiye istihdam sağladıklarını söyledi.

Rezerv konusunda da sıkıntılarının olmadığını, Emet’te 1500 yıllık bor rezervinin olduğunu ifade eden Ramazan Bütüner, “2014 yılında üretim kapasitemizi yıllık 500 bin tona çıkarmak istiyoruz. Bunu yapabilmek için de yeni yatırımlara ihtiyacımız var. Programımızı belirledik, önümüzdeki yılda yatırım yaparak yaklaşık 300 kişiye daha iş vererek istihdama olan katkımızı sürdüreceğiz” dedi.

Bu arada işletmede kullanılan bazı malzemeleri Kütahya dışından temin etmek zorunda olduklarını kaydeden Bütüner, bu konuda Tavşanlılı işadamlarına seslenerek, “Biz üretim esnasında kullandığımız bazı malzemeleri bölgemiz işadamlarından temin ederek Kütahya’nın ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz. Bu konuda yatırımcıların hassas davranmasını ve bizlere yardımcı olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

TAVİŞDER’DEN YATIRIM TEŞEKKÜRÜ
Öte yandan iftar programında TAVİŞDER hakkında bilgiler veren derneğin genel sekreteri Ramazan Açıkgöz ise amaçlarının işçilerin eğitim ve aileleri ile birlikte sosyal hayatlarında gelişim kazanmalarına destek vermek olduğunu söyledi.

Tavşanlı’ya yapılan yatırımlar için işadamlarına teşekkür eden Açıkgöz, ekonomideki pozitif gelişmelerin devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Tavşanlı’ya ikinci ve üçüncü organize sanayi bölgeleri kurulmalıdır” diye konuştu.

Kaynak: İHA