Meslek Edindirme Kursuna Katılan Askerlere Sertifika

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde ilçe jandarma komutanlığı emrinde görevli er ve erbaşlara yönelik olarak, ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü ve milli eğitim müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen meslek edindirme kurslarına katılarak başarılı olan askerler, sertifikalarını aldılar.

Meslek Edindirme Kursuna Katılan Askerlere Sertifika
Bilimsel veriler ışığında bilinçli tarım metotlarının anlatıldığı kursların 41 kişilik ilk grubuna sertifikaları, Nurhak Kaymakamı Murtaza Dayanç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kıvanç Sağlam, Jandarma Asayiş Bölük Komutanı Üsteğmen Celil Hoşgör, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Gürkan ve proje eğitmenleri tarafından verildi.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Kaymakam Dayanç, duyarlı yaklaşımları ve işbirliğinde bulunarak örnek bir projeyi hayata geçirdikleri için ilgili kurumlara teşekkür etti. Dayanç, “Öğrenmenin yeri ve zamanı olmadığını bu proje ile bir kez daha görmüş olduk, umarım edinilen bu faydalı bilgiler terhis olduktan sonraki sivil hayatta er ve erbaşlarımızın işlerine yarayacaktır” dedi.

Mustafa Gürkan ise, bilinçli tarım uygulamaları konusunda projenin bitkisel üretim boyutu ile devam edeceğini ve peyzaj konusunda da eğitim vermeyi planladıklarını belirterek, kursiyerlerin bu sertifikalar ile gerek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın gerekse AB hibe fonlarının proje çağrılarına başvuruda bulunabileceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA