Tkdk, Yatırımcılara Çağrıda Bulundu

MUŞ - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Muş İl Koordinatörlüğü, yatırımcılara çağrıda bulundu.

TKDK Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, yaptığı yazılı açıklamada, 9. ve 10. çağrı ilanları sonucunda, Muş'a üç önemli projenin hayata geçirilmesi için sözleşme imzalandığını anımsattı.

Projelerinde kısa sürede hayata geçmesinden çok umutlu olduklarını belirten Turan, şunları kaydetti:

"Bu projelerden 3 'ü merkezde kabul gördü ve kısa sürede yatırımlara başlanılacak. İlk projemiz Varto ilçesinde besi sığırcılığı üzerine, 1.2 milyon lira değerinde bir proje. Organize sanayi bölgesinde et işleme alanında bir tesis kurulması için onay alan ikinci projemiz ise yaklaşık olarak 4 milyon lira değerinde. Üçüncü projemiz ise Korkut ilçesinde süt sığırcılığı alanında hazırlanan ve 2.4 milyon lira değerinde bir proje. Bu projelerin sözleşmeleri imzalanmışdı. Diğer projelerimizin geçmemesi için hiçbir sebep yok. Bu projelerin hayata geçirilmesi halinde toplamda 23 milyon lira tutarında önemli bir yatırım hayata geçmiş olacak. Bu Muş açısından çok önemli."

Bunların ardından çok büyük beklentilerinin olduğu 11. çağrı ilanının olduğunu bildiren Turan, bunun için hazırlıklarının sürdüğünü kaydetti.

Proje hazırlamak için müracaatta eden 30 yatırımcı olduğunu aktaran Turan açıklamasında, "Bu çok önemli bir rakam. Bu projelerin hazırlanarak bize sunulması ve kesin onay alacağı şeklinde net bir şey yok. Ama ilgi, bizleri oldukça umutlandırmakta. Herksin 11'inci çağrı ilanına çok iyi hazırlanması gerekmekte. Bu süreyi boş geçirmemek gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA