Protokolden “dondurma” Molası

Kütahya’nın Emet ilçesinde 2 bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftar yemeğine katılan Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ve Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, dönüş yolunda gece geç saatlerde Tavşanlı’ya bağlı Tepecik beldesinde mola verdi.

Protokolden “dondurma” Molası
Manda sütünden yapılan dondurmayı tadan protokol önemli açıklamalar yaparak ilçeden ayrıldı.
Emet Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği iftar programının üçüncüsü Emet meydanında yapıldı. İlçede organize edilen iftar programına katılan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ve Milletvekili Vural Kavuncu, beraberindeki protokol mensuplarıyla Tepecik beldesinde mola verdi. İkiliye, Kütahya İl Jandarma komutanı Albay Cengiz Akçay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya, İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, İl Genel Meclisi Başkan vekili Ramazan Aydemir, AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Demir eşlik etti

Protokol mensuplarını Tepecik Belediye Başkanı Adnan Korkmaz ağırladı.

Ramazan bereketinin Kütahya’da doyasıya yaşandığını dile getiren Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tepecik beldesine de müjdeli haberler getirdiğini bildirdi. İlk olarak beldenin süt ürünlerindeki başarılı çalışmalarından söz eden Kavuncu, “Emet ilçemizden dönüşümüzde ilimizin her köşesini dolaşarak tanımaya çalışan valimiz Şerif Yılmaz’a burada üretimine yeni başlanan, kısa sürede meşhur olan manda sütünden üretilen dondurmamızı tattırmak istedik. Burada önemli olan bu ürünün markalaştırılması. Bunun yapılabilmesi işçin de öncelikle ürünün patentinin alınması gerekiyor“ dedi.

TEPECİK’E İKİ MÜJDELİ HABER
Tepecik kasabasında yapılan devlet yatırımlarından bahseden Milletvekili Vural Kavuncu, kasaba halkına iki önemli konuda müjdeli haberler getirdiğini aktardı. Tepecik halkının ilk etapta doğalgaz ile tanıştırıldığını ifade eden Kavuncu, gaz kullanımının da yüzde 30 seviyelerine yükseldiğini kaydetti.

Son olarak beldeye Aile Sağlığı Merkezi kurulduğunu hatırlatan Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı-Tepecik karayolunun sıcak asfalt ihalesinin tamamlandığını 2-3 ay içerisinde bu yolun bitirileceğini söyledi.

Kavuncu’nun bir başka müjdesi ise eğitim alanında oldu. Vura Kavuncu ek ödenek ayrılarak Tepecik’e sekiz derslikli İlköğretim okulu yapılacağını ifade etti.

"SİVİL ANAYASA MUTLAKA OLACAK"
Anayasa değişikliği üzerindeki çalışmalar hakkında da görüşlerini aktaran Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, tatile giren Meclis’te Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun çalışmalarına devam ettiğini anımsattı. Kavuncu “Mutlak surette halkımız sivil bir anayasaya kavuşacaktır. Biz çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Mecliste milletvekili çoğunluğumuz olmasına rağmen komisyonda tüm partiler aynı sayıda, yani 3 kişi ile temsil ediliyor. Ne kadar demokratik bir Anayasa istediğimiz ortada. Ancak maalesef diğer partilerden aynı desteği aldığımızı söyleyemem. Yine de yılmadan çalışacağız. Tabanlarının sesine kulak vermesini beklediğimiz partilerden destek göremezsek halkımıza giderek referandumla bu Millet’i vesayetten uzak sivil bir Anayasa’ya kavuşturacağız “ diye konuştu.

"KÜTAHYA’DA ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMLAR VAR"
Kütahya valisi Şerif Yılmaz ilimizde çok önemli yatırımlar yapıldığını kaydederek Tavşanlı’da bulunmaktan fazlasıyla memnuniyet duyduğunu ifade etti.

İlçe yatırımlarını yakından takip ettiğini belirten Vali Yılmaz, “ Kütahya’nın hangi nokytasına gidersek gidelim mutlaka hizmet noktasında bir yatırım var. Burada tüm vekillerimize teşekkür ediyorum. Bu arada kırsalda da önemli çalışmalar var. İl genel meclisimize de teşekkür etmemiz gerekir. Kütahya’ya bir şantiye diyebiliriz. Bu çalışmaların sonuçlanması içinde bizler gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz “ şeklinde konuştu.

Vali Yılmaz, Emet dönüşü Tepecik beldesinde verdikleri molada tattığı dondurmayı da çok sevdiğini kaydetti.

DEMİR, TAVŞANLI GÜVECİNİ TANITTI
Bu arada, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demir ile Vali Şerif Yılmaz arasında da Tavşanlı lezzetleri konusunda ilginç bir diyalog yaşandı. Mehmet Demir cep telefonunda bulunan bir video ile Tavşanlı’nın meşhur gövecini tanıttı. Kütahya valisi Şerif Yılmaz’da “telefonla olmuyor tadına bakmak lazım“ deyince AK Parti İlçe teşkilat başkanı Mehmet Demir Vali Yılmaz’ı Ramazan Bayramı sonrasında tekrar Tavşanlı’ya davet ederek “İnşallah geldiğinizde meşhur gövecimizi de beğeneceksiniz. Öyle bir göveç olacak ki hayatınız boyunca lezzetini unutmayacaksınız “ cevabını verdi. Vali Yılmaz, bayram sonrası bu davete yanında bulunan protokol mensuplarıyla birlikte katılacağı belirtti.

"MUSTAFA YILMAZ İLİMİZE DEĞER KATTI"
Kütahya valisi Şerif Yılmaz gazetemiz muhabirinin SBS’de elde edilen Türkiye birinciliği’ni hatırlatması üzerine Vali Yılmaz, başarılı öğrenciyi, ailesini ve öğretmenlerini tebrik ederek “Mustafa Yılmaz ve tek soruyla Kütahya 2.si olan öğrencimizi tebrik ediyorum. Bu başarılar hepimizi gururlandıran hadiseler. Eğitimde aldığımız bu sevindirici haber bizleri çok mutlu etti. Bakanlık illerin eğitim durumunu açıklamasa da Kütahya’nın iyi bir noktada olduğunu biliyoruz. Mustafa’nın başarısı ilimize artı değer katmıştır. İnşallah lise ve üniversite hayatı da başarılarla geçer” dedi.

"PROTOKOL BİZİ ŞEREFLENDİRDİ"
Tepecik Belediye Başkanı Adnan Korkmaz, Kütahya protokolünü kasabalarında ağırlamaktan şeref duyduklarını belirterek, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ve Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu’nun gece geç saat demeden Tepecik’e gelerek yatırımlar konusunda müjdeli haberler vermesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Adnan Korkmaz, beldeye yapılan devlet yatırımlarından söz ederek özellikle Milletvekili Vural Kavuncu’ya teşekkür etti.

"GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ"
Tavşanlı’nın gelişimi için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demir ise, “Emet dönüşü değerli protokolümüzü ağırlamaktan ziyadesiyle memnunuz. Burada amaç tabiî ki sadece dondurma yemek değil. Tavşanlı’ya yapılan yatırımlar ve yapılması gerekenleri konuşma fırsatı buluyoruz. Bilgi alış verişi gerçekten çok önemli. Gecenin saat 02’00’si olmasına rağmen bizler çalışmaktan yılmıyoruz. Tavşanlı için yoğun bir şekilde çalışmaya da devam edeceğiz. Bu akşam sayın valimizi Ramazan bayramı sonrası erkeç göveci yemeye davet ettim. Kendiside geleceğini söyledi.

Tavşanlı’yı ve yatırımları konuşmaya, bilgi alış verişinde bulunmaya devam edeceğiz “ ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA