Konyaaltı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Kolpak Açıklaması

ANTALYA - Konyaaltı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Durali Kolpak, "Zorunlu trafik sigortası pirim fiyatlarının Hazine Müsteşarlığı değil de sigorta şirketleri tarafından belirlenmesi uygulamasına karşıyız" dedi.

Kolpak, yaptığı yazılı açıklamada, zorunlu trafik sigortasında taksici, servisçi ve minibüsçü esnafına sigorta şirketlerinin istediği fiyattan poliçe kesildiğini, zorunlu trafik sigortasının esnaf için yük olduğunu ifade etti.

Şöför esnafının yükünün her geçen gün arttığını belirten Kolpak, esnaftan ödenmesi mümkün olmayan tutarlarda sigorta priminin talep edildiğini savundu.

Risk altındaki esnafın sigorta şirketleri tarafından uygulanan zamlarla zor durumda kaldığını ifade eden Kolpak, şöyle devam etti:

"Zorunlu trafik sigortası pirim fiyatlarının Hazine Müsteşarlığı değil de sigorta şirketleri tarafından belirlenmesi uygulamasına karşıyız. Bu uygulama yanlış. Şu anda esnafımız sigorta yapmaktan kaçar durumda. Trafik sigortası prim tutarları makul sınırların dışına çıktı. Ayrıca yeni uygulamayla kaza yapan sürücülerin zorunlu trafik sigortası bedeli, kaza yapmayan sürücülere oranla 2-3 kat daha fazla olmaya başladı.

Hazine Müsteşarlığı bu duruma bir an önce müdahale etmeli. Bu haksızlık yeni bir düzenleme ile ortadan kaldırılmadı. Keyfiyete göre fiyat politikası izlenmemesi lazım. Trafik sigortalarında bir standart olması gerektiğini düşünüyoruz."

Kaynak: AA