Emet Belediyesi'nden İftar Programı

Kütahya’nın Emet İlçe Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği iftar programının üçüncüsü Emet meydanında yapıldı.

Emet Belediyesi'nden İftar Programı
İftar yemeğine, aralarında Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Kütahya AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu,Kütahya vali yardımcılığına atanan Emet Kaymakamı H.Mete Buhara, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Kütahya Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık ve daire amirlerinin de bulunduğu yaklaşık 500 davetli katıldı.

İftar programı öncesi Emet ’te esnafları ziyaret eden, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, aynı anda hem kasaplık hem de tenekecilik yapan esnafı görünce şaşkınlık yaşadı. Yılmaz, kasap dükkanına girerek fiyat araştırması yaptı.

Yapılan ziyaretlerinin ardından iftar programının yapıldığı meydana gelen Vali Yılmaz, masalara tek tek dolaşarak halkı selamladı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı iftar programında ezanın okunması ile birlikte 4 kez top atışı yapıldı. İftarın başlamasından sonra yapılan top atışı, Vali Şerif Yılmaz ve konukları korkuttu.

Yemek sonrası bir açıklama yapan Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca; "Her yıl ramazan ayında geleneksel olarak düzenlediğimiz iftar programının bu yıl üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. İftar davetimizi kırmayıp bizimle birlikte oruçlarını açmaya gelen Emet halkına teşekkür ediyorum. Emet belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde ramazan ayı boyunca her gün iftar çadırımızda 100 kişiye yemek veriyoruz. Ayrıca her gün 700 aileye akşam ve sahurda yetecek kadar erzak yardımı yapıyoruz. Ulaşamadığımız ihtiyaç sahipleri varsa onları da belediyemize bekliyoruz" dedi.

İftar programı sonunda Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ve Kütahya Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, bir çay evinde çay içerek halk ile sohbet ettiler.
Kaynak: İHA