Yedinci Tedaviden Sonra Hamile Kaldı

KONYA - Konya'da, gebe kalmayı engelleyen kanındaki pıhtılaşma rahatsızlığı nedeniyle tüp bebek tedavisine başvuran kadın, yedinci denemesinde hamile kaldı.

Fadime Esen,9 yıl önce eşi Mustafa Esen ile hayatını birleştirdi. Çocuk sahibi olamayan çift, bugüne kadar çok sayıda hastaneye başvurdu. Fadime Esen'in kanındaki pıhtılaşma sorunu nedeniyle hamile kalamadığı belirlendi.

Genç kadın 6 kez uygulanan tüp bebek tedavisine rağmen hamile kalamadı. Konya Novafertil Tüp Bebek Merkezi'ne başvuran çift, yedinci tüp bebek denemelerinde mutluluğu yakaladı. Yaklaşık 4,5 aylık hamile olan Fadime Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki denemelerden sonuç alamayınca çok üzüldüklerini söyledi.

-"Mutluluktan ne yapacağımı bilemedim"

Her seferinde umutlarının yıkıldığını ifade eden Esen, kendilerini çocuk sahibi olamayacakları düşüncesine alıştırmaya çalışırken yakınlarının tavsiyesiyle yedinci kez tüp bebek tedavisini denemeye karar verdiklerini dile getirdi.

Son denemede hamile kaldığını öğrendiğinde çok mutlu olduğu anlatan Esen, "Hamile olduğumu öğrendiğimde eşimi aradım. Mutluluktan ne yapacağımı bilemedim. Mutluluk göz yaşı döktüm. Bebeğime bir şey olacak diye neredeyse uykuyu bile unuttum. Yatmama kalkmama çok dikkat ediyorum. Hamile olduğuma, bebeğim karnımda kıpırdadığında inandım" diye konuştu.

Merkezin Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Dilek İncesu, çocuk sahibi olmayı çok isteyen genç kadına önce gebelik analizi yaptıklarını bildirdi. Kandaki pıhtılaşma sorunu nedeniyle çeşitli tedaviler uyguladıklarını aktaran İncesu, "Şu an sağlıklı gebelik için iğneler kullanıyoruz. Annenin ve bebeğin durumu gayet iyi" dedi.

Kaynak: AA