Cizre’de Olaylar Çıktı

PKK’nın Suriye’deki yapılanması olan Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) demokratik özerlik ilan etmesinin birinci yıl dönümü nedeni ile Şırnak'ın Cizre ilçesinde yapılan kutlama olaylı geçti.

Cizre’de Olaylar Çıktı
Kutlamada, göstericiler polisle çatıştı

PKK’nın Suriye’deki kolu olan PYD'nin demokratik özerlik ilan etmesinin birinci yıl dönümü nedeniyle Cizre’de BDP teşkilatı öncülüğünde bir kutlama programı düzenlendi.

Konser havasında başlayan kutlamada “PKK Asayiş” grubu olarak kendilerini tanıtan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri de meşaleli yürüyüş düzenledi.

Polisin zırhlı araçlardan dağılmaları yönünde yapılan bütün uyarılara rağmen grup dağılmayıp polise taş, ses bombası ve molotof kokteylleri ile karşılık verince polis gruba tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti.

Kürtçe şarkılar eşliğinde başlayan kutlamada BDP Şırnak İl Başkanı Bekir Katar, sahneye çıkarak konuşma yaptı. Katar’ın yaptığı konuşmanın ardından bundan kısa bir süre önce Nur Mahallesi'nde “PKK asayiş” adı altında yol kesen ve PKK'nın gençlik yapılanması olarak nitelendirilen YDG-H üyeleri yüksek bir tepeden ellerinde meşalelerle yürüyerek alana girdi. Yüzleri kapalı ve YDG-H yazılı siyah tişörtler giyen kalabalık grup, sahneye çıkarak hazırladıkları bildiriyi okudu. Grubun alana girmesi ile birlikte alana gelen polis zırhlı araçlarından kalabalığın dağılmasını istedi. Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan yüzleri maskeli gruplar polise taş, ses bombası, hava fişek ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polis yüzleri maskeli PKK’lılara tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale ederek grubu dağıttı.

Yaklaşık yarım saat süren olaylarda kutlama alanında bulunan kadın ve çocuklar büyük bir korku yaşarken, grubun alandan ayrılması ile birlikte polis de mahalleden ayrıldı.
Kaynak: İHA