Çandarlı'nın El Emeği Göznuru Seriye Çıktı

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesinde restorasyonu tamamlanan tarihi Çandarlı Yağ Fabrikası'nda, Çandarlı Dayanışma Derneği’nin 2012 – 2013 dönemi el işi sergisi törenle açıldı.

Çandarlı'nın El Emeği Göznuru Seriye Çıktı
Tarihi Zeytinyağı Fabrikası’nda düzenlenen törene Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, Çandarlı Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Yıldıray Özer, Çandarlı Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Taşbaş, kursiyerler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan dernek Başkanı Fatma Taşbaş, “2012-2013 Çandarlı Dayanışma Derneği’nin hobi atölyesinde gerçekleştirdiğimiz ve kendi içimizde yetiştirdiğimiz ekip arkadaşlarımızla, eğitmenlerimizle el emeği ve göz nuruyla gerçekleştirdiğimiz sergi açılışımıza hepiniz hoş geldiniz.” dedi.

Her yıl Çandarlı Dayanışma Derneği’nin el işleri sergisini açtığını ifade eden Belediye Başkanı Dağdelen ise, “El emeği, göz nuru mutlaka insanlar kendilerinin yaptıklarını başkalarının da görmelerini arzu ediyorlar. Çünkü bunlar bir değer. Değerleri sadece sandıkta saklayarak ya da bir köşeye atarak değil sergileyerek yapmak lazım. Ben de kendilerini kutluyorum. Çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Tebrik ediyorum kendilerini ve çalışanlarını. İyi günler diliyorum hepinize.” dedi.

Belediye Başkanı Dağdelen’in konuşmasının ardından konuşan Kaymakam Karamehmetoğlu da, “Emek, saygıdeğer bir olay. Bir şeye değer veriyorsunuz, çalışıyorsunuz. Burada bir şeyler üretiyorsunuz. Bu ürettiklerinizi de az evvel başkanımın söylediği gibi güzelliklerin başkaları tarafından da takdir edilmesi hoş bir şey. Hem bir faaliyet hem bir hobi ayrıca bir uğraşı.” diye konuştu.

Tatil beldelerinin sadece güneşlenme ya da dinlenme yeri olmadığını ve bu tip çalışmaların yapılması için çok uygun ortamlar olduğunu belirten Karamehmetoğlu, konuşmasına şöyle devam etti, “Ben, Fatma hanımı ve ekibini kutluyorum, tebrik ediyorum. Bu güzel çalışmaları bundan sonraki süreçte de devam edecektir. Başarılarının devamı dileğiyle. Çalışan arkadaşların bu emekleri, ürünleri sergileyen, emek sarf eden arkadaşlarımızın hepsini gönülden tebrik ediyorum. Hepinize saygılar, sevgiler sunuyorum. ”
Açılış konuşmalarının ardından, Kaymakam Karamehmetoğlu, Çandarlı Dayanışma Derneği’ne verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Dağdelen’e teşekkür plaketini takdim etti.
Dernek Başkanı Taşbaş, protokol üyeleri ile birlikte kurdeleyi keserek serginin açılışını gerçekleştirdi. Kaymakam Karamehmetoğlu’na ve Belediye Başkanı Dağdelen’e sergiyi kendisi gezdiren Taşbaş, sergilenen bütün eserler ve üreticileri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergi, bir hafta Çandarlı Batı Sahili’nde bulunan Tarihi Zeytinyağı Fabrikası’nda açık kalacak. Sergiyi gezenlerin ürünleri alma imkanı da bulunacak.
Kaynak: İHA