Erdoğan: Tencere tava çalanları yargıya taşıyın

Başbakan Erdoğan, Kastamonu Havalimanı ve yapımı tamamlanan diğer tesislerin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, ekonomiden çözüm sürecine, gezi olaylarından 3. Köprüye kadar birçok olayı değerlendirdi.

Erdoğan: Tencere tava çalanları yargıya taşıyın
Başbakan Erdoğan, Kastamonu Havaalanı açılışında konuştu.

Tencere tava kullanılarak hükümete yönelik protestolara da değinen Erdoğan, şu çağrıda bulundu: 'Komşuyu rahatsız etmek suçtur, ben söylemiyorum yasalar söylüyor. Onun için bu tencere tavacıları da sizler yargıya taşıyacaksınız, çünkü bu milletin huzurunu kimse bozamaz. Her şeyi devletten beklemeyin, müracaatınızı yapıp siz şikayet edeceksiniz. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok'

Kredi kartı uyarısını yineleyen Erdoğan, "Faiz lobisi dedim. Bir konuştuk. Hoplamaya başladılar. Neden hopluyorsun. Faiz dışı gelirle benim vatandaşım sömürülüyor" dedi.

Başbakan Erdoğan Gezi Parkı olaylarını ise şöyle eleştirdi:

'Bazen çatlak sesler çıkabilir, o çatlak seslere de itibar etmeyin. Gezi parkı dediler şu dediler bu dediler. Ne oldu? Ne yapmak istediler bu ülkede? Mayıs ayında Türkiye dünyada istisna olan ihalelerden birini gerçekleştirdi, İstanbul'a yılda 100 milyon yolcu taşıyacak bir havalimanı yapılıyor yap-işlet-devret tekniğiyle ve birileri bunu durdurmak için müracaat ediyor. 3. köprüyü durdurmak için müracaat edenler de var. Kim bunlar, CHP zihniyeti. Çünkü bu insanlar hep yıkmak için olmuş, yapmak için değil. Onlar durdurmaya çalışacak, biz engelleri aşarak çalışacağız.'

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

Bugün tarihi bir anı hep birlikte yaşıyoruz. Bir tarafta Kastamonu Havalimanı arkamda da tüm eserler. Bugün, aynı zamanda bir toplu açılışı da gerçekleştiriyoruz. Sadece havalimanı değil. 54 Yıl önce 1959 yılında Merhum Menderes döneminde Kastamonu'ya malum bir havaalanı yapma arzusu belirmiş. Ancak, bu havaalanı her şeyi ile mükellef olamamış kapatılmıştı. 1990 Yılında tekrar bir havaalanı açalım dendi ancak bir kaç test uçuşu dışında hiç yolcu uçağına şahit olmadık. 94 Yılında tekrar kapatıldı. 2010 Yılında biz tekrar ele aldık. Kullanılamaz hale gelmiş olan bu alt yapısı dahi olmayan Havaalanı ile ilgili adımı atalım dedik ve biz havaalanı değil havalimanı yapma kararı verdik. Şimdi burada havalimanı var. Terminali ile apronu ile kulesi ile her şeyi ile mükellef bir havalimanı. Havalimanına gelen yolları da inşaa ettik. Onlar da şuanda hizmet verir durumda. 100 Milyon liralık yatırımla havalimanını bitirdik işte bugün resmi olarak açılışını yapıyoruz.

Şimdi dedik ki Ilgaz dağını delip Çankırı ile birleştirelim. Ferhat'ın dağları delip şirine ulaştığı gibi biz de şirinimize sizlere ulaşacağız. Kastamonu havalimanı, Kastamonu 'ya ülkemize hayırlı olsun. Emeği geçenleri başta bakanımı olmak üzere bakanlık çalışanlarını mimarından mühendisine işçisine hepsini tebrik ediyorum. Kastamonu'da bugün sadece havalimanının açılışını gerçekleştirmekle yetinmiyoruz. Bugün Kastamonu'da tüm yatırımlarla 261 milyon liralık yatırımı resmen açılışını yapıyoruz. Siyaset bizim için bir hizmet üretme sanatıdır. Siyaset kavga etme sanatı değildir. Çatışma, karalama, engelleme sanatı değildir. Bize hakaret edenlere diyorum ki siz de bir ağaç dikin alkışlayalım. Siyaset, milletin verdiği yetkiyi heba etme, temsil yetkisini çarçur etme sanatı değildir. Biz siyaseti millete hizmetin bir aracı olarak görüyor her anımızı millete hizmet yolunda sarf ediyoruz.

Ekonomide, sosyal politikalarda, Türkiye'de ilkleri gerçekleştirdik. Türkiye'yi bu şekilde daha iyi yerlere geldik. Bingöl bizim dönemimizde uçakla tanıştı. Şimdi ise Kastamonu'yu uçakla tanıştırdık. Cuma günü de Şırnak'a uçağı indiriyoruz. Onlar da uçakla tanışacak. Kimin aklına gelirdi, Bingöl'e havalimanı yapılacağı. Kastamonu'ya desek, inanılır mıydı? Ama şimdi bunlar oldu. Bu nedir, modern Türkiye'nin dünyada yükselen sesidir. Bu adımları atmak her yiğidin karı değil. Biz inandık, başardık. Fakat çok daha büyük başarılara hep birlikte imza atmamız lazım. Çok daha büyük rekorlar kırmamız lazım.

Biz dünya üzerinde ilk 10 içinde daha farklı yerlere oturacağız. Hedefi farklı koyup bunu da başaracağız. Onun için çok çalışmaya, azimle yola devam etmeye ve 81 vilayetinde üniversitesi olan bir Türkiye olarak, geldiğimizde 76 üniversite şimdi 122 üniversite ile geleceğe yürüyoruz. Elinde pala ile dolaşan değil, bilgisayarı ile dolaşan bir gençlik istiyoruz. Hiçbir zaman Molotofçularla sizi mukayese etmemiz mümkün değil. Molotof kullanmak suçtur, tencere tava kullanmak, mutfakta değil, suçtur. Ben bunu ceza olarak söylüyorum, yasalar söylüyor. Onun için bu tencere tavacıları da sizler yargıya taşıyacaklar.