Eğirdir Gölü'ne 25 Bin Yavru Sazan Balığı Bırakıldı

ISPEğirdir Gölü'nü balıklandırma çalışmaları kapsamında 25 bin yavru sazan balığı bırakıldı.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Eğirdir Su Ürünleri Birimi Koordinatörü Şakir Çınar, Eğirdir Limanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, doğanın kendine özgü işleyişinin bulunduğunu, yapılan tahribin ise doğanın cömertliğini ortadan kaldırdığını söyledi.

Sucul yaşamın doğal dengenin en anlamlı göstergesi olduğunu belirten Çınar, suyun çeşitli nedenlere tehdit edildiğini, bunun da balık populasyonunu azalttığını vurguladı.

Göldeki balıklandırmanın, zarar gören balık popülasyonunun desteklenmesi amacıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Çınar, "Enstitü olarak balıklandırma faaliyeti kapsamında son 5 yılda yakalanan anaçlardan elde edilen yavrular, büyütülerek Eğirdir Gölü'ne salındı. Son 5 yılda göle bıraktığımız balık sayısı 1,5 milyonu buldu. Sadece bu yıl 750 bin yavruyu göle bıraktık" dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Isparta Milletvekilleri Recep Özel ve Süreyya Sadi Bilgiç, Vali Yardımcısı Tahir Demir ile diğer katılımcılar, kovalara 25 bin yavru sazanı göle bıraktı.

Kaynak: AA