Akgül’ün İftar Mesaisi

Mamak Belediyesi’nin mahallelerde uygulamaya koyduğu “Mahallede İftar Var” programları tüm hızıyla devam ediyor.

Akgül’ün İftar Mesaisi
Bu kez iftar sofraları hem Kutludüğünde hem de Lalahan’da kuruldu. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül önce Kutludüğünlülerle iftarını açtı, ardından Lalahan’daki bir başka iftar programına katılarak burada da tatlısını yedi. Kutludüğün belediye hizmet binası önü ve Lalahan Nevin Gökçek Parkı’nda gerçekleştirilen organizasyona Akgül’ün yanı sıra, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programlarda Tasavvuf Musikisi konseri, Hacivat-Karagöz, meddah, orta oyunları ve kukla gösterileriyle eğlenceli bir ramazan programı gerçekleşti. Çocuklar da iftar sofralarında unutulmayarak palyaçolar tarafından eğlendirildi. Ramazanlarda paylaşma duygusunun ön plana çıktığını kaydeden Akgül, etkinliklerin, sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın artmasına vesile olacağını söyledi.

Vatandaşlarla birlikte aynı masada bir ekmeği bölüştüklerini belirten Akgül, “Fakir-fukaranın, garip gurebanın yer sofralarına konuk oluyor, vatandaşlarımızla mütevazı iftar sofralarında buluşuyoruz. Ramazan’ın ruhu bu sofralarda yaşanıyor. İnsanlar bu sofralarda birbirleriyle kaynaşıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA