Şarköy 'arjantin' Havasında

Türkiye Dans Sporları Federasyonu, Şarköy’de Arjantin Tango Yaz Okulu açtı.

Şarköy 'arjantin' Havasında
Spor Eğitim Dairesi Başkanlığı’ndan Antrenörlük Belgesi bulunan, Tango Eğitmeni Bülent Aksoy tarafından verilecek olan eğitimle Şarköy Arjantin havasına bürünecek.

Uzun yıllar çeşitli danslara duyduğu ilginin, Arjantin Tango ile yolunu kesiştirdiğini belirten Aksoy “Arjantin Tango ile tanıştıktan sonra, dans hayatımda kocaman bir boşluk doldu. Bu süreç beni profesyonelliğe yöneltti. Aldığım tango eğitimleri, sahne deneyimleri kazanmama ve beni daha büyük projelere girişmeme neden oldu” dedi.

Ünlü Balet Tan Sağtürk’den de eğitim alarak asistan olarak bir süre çalışan Bülent Aksoy, Şarköy'de 'Arjantin Tango Yaz Okulu'nu hizmete soktuklarını ifade tti.

Haftada 2 gün Tago eğitimi verileceğini dile getiren Aksoy, “İstanbul, Beyoğlu İstiklal Caddesinde Stüdyo Dans34 adlı Tango Dans okulumuz var. İstanbul’daki dans okulumuza katılan Şarköylü bir tanıdığımız aracılığıyla buraya geldik. Kapalı Spor Salonunda 15 Temmuz akşamından itibaren Arjantin Tango Yaz Okulu’nu hizmete sokuyoruz. Akşamları Cumhuriyet Meydanındaki kayıt standımızda hem bilgi veriyoruz, hem de tango öğrenmek isteyenleri kayıt yapıyoruz. Haftada iki gün; Pazartesi ve Çarşamba akşamları 21:30’da tango derslerimiz başlayacak. Dünya insanlarını bir çatı altında toplamayı başaran Arjantin Tango Dansı ile Şarköy’e tatile farklı yerlerden gelenleri buluşturmak, kaynaştırmak amacımız olacak. Arjantin tango dansını ve müziğini paylaşmanın ve sosyal anlamda kaynaşmanın imkanını yaratmak istedik. Tango, insanın yaşam kalitesini ve içsel barışıklığını da yükseltmenin en güzel yollarından biridir. Bu özel dansı öğrenmeye davet ediyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA