İzmir-Kınık İlçesi'nin Yakakent Beldesi Camisi'ne Kütüphane Açıldı

İzmir' bağlı Kınık İlçesi'nin Yayakent Beldesi Camisi'ndeki Çarşı Camisi İmamı Ali Çetinkaya'nın girişimleri sonucu camiye kütüphane açıldı.

İzmir-Kınık İlçesi'nin Yakakent Beldesi Camisi'ne Kütüphane Açıldı
İmam Ali Çetinkaya, kütüphaneler zinciri açmakta olan yazar Recai Şeyhoğlu'na taleplerini bildirdi. Bunun üzerine Rasime-Recai Şeyhoğlu adına camide kütüphane açıldı. Yayakent Beldesi Çarşı Camisi İmamı Ali Çetinkaya; ''Yıllardır, aynı camide ve beldede görev yapmaktayım. Beldeme daha güzel hizmet yapmak gençlerimizin ve çocuklarımızın kitap okumaları arttırmak için kütüphane açılmasını sağladım. Çok mutluyum.'' dedi.

Yazar Recai Şeyhoğlu da, "Bugüne kadar 33 yerde kütüphane açtım. İlk kez İzmir-Kınık yayakent Beldesi Çarşı Camisi'nde kütüphanemizin 34.sünü açtık. İlk etapta cami kütüphanesine 489 kitap bağışladık. Önümüzdeki günlerde 100 adet daha kitap bağışı yapacağız. Kütüphanede Mehmet Akif Ersoy, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Ömer Seyfettin, gibi yazarların kitapları bulunmaktadır. İzmir-Kınık İlçesi Yayakent Çarşı Camisi Rasime-Recai Şeyhoğlu Kitaplığı camiler olarak ilk kütüphanemiz, burası bizim için bir ilk oldu. Şimdi Sarıgöl Müftülüğü ile de görüşme yaparak, istedikleri bir camide kütüphane açmaya hazırız. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir.'' dedi.

Kaynak: İHA