Bosiad ve Bosb'un İftar Programı

BURSA - Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faik Çelik, "Şükürler olsun bu sene de Ramazana ulaştık. Bu mübarek ayın fazileti işlerimize de bereket getirsin inşallah" dedi.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi ve BOSİAD'ın birlikte düzenlediği iftar programında konuşan BOSİAD Başkanı Çelik, Türkiye'nin ilk ve her zaman örnek bölgesi durumundaki Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde, BOSİAD olarak daha fazla sosyal faaliyetlerle ilgili çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bir nevi ağabeylik görevini yerine getirmeye çalıştıklarını anlatan Çelik, "Çünkü çok iyi biliyoruz ki her şeyin başı birlik ve beraberliktir" diye konuştu.

İftar programının diğer ev sahibi BOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uğur da 52 yılda bölgede faaliyette olan fabrika sayısının 240'a ulaştığını belirtti.

Organize Sanayi Bölgesindeki firmaların ihracat toplamının yıllık 5 milyar dolar düzeyinde olduğunu belirten Uğur şunları söyledi:

"Yaklaşık 44 bin kişiye istihdam sağlanmakta olup bölgemizdeki firmaların ihracat toplamı yaklaşık 5 milyar dolar düzeyindedir. BOSB altyapısında, 180 kilometre elektrik, 107 kilometre fiber optik kablo, 73 kilometre proses su, 66 kilometre kullanım suyu, 41 kilometre yağmur suyu, 37 kilometre atıksu, 54 kilometre doğalgaz ve 25 kilometre uzunluğunda telefon hattı bulunmaktadır. Bölgemizde, su üretim ve dağıtım, atık toplama ve atık su arıtma, elektrik dağıtım, doğalgaz dağıtım, fiber optik ve bakır kablo ile haberleşme, itfaiye ve yangın eğitimleri, sağlık hizmetleri ve ilkyardım eğitimleri, çevre ağaçlandırma ve bakım, yol ve inşaat işleri, parselasyon, ruhsatlandırma ve onaylar, enerji verimliliği ile Bursa Çevre Merkezi laboratuvarı hizmetleri verilmektedir. Adeta bir belediye gibi çalışmaktayız."

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da "Bursa'nın ihtiyacı olan da birlik tablosudur. Yola çıkarken "biz" kelimesini düstur edindik. BTSO'da yeni bir dönem başlattık. En büyük tecrübemiz Bursa iş dünyasıdır" ifadelerini kullandı.

Bursa Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu ise Bursa'nın sanayicilerinin ramazan ayına yönelik faaliyetlerini büyük bir mutlulukla takip ettiklerini belirterek "Ramazan ayı, garip gurubayı görme ayıdır" dedi.

İftar programına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ile çok sayıda sanayici, işadamı ve davetli de katıldı.

Kaynak: AA