Bütünşehir Harekatı Erken Başladı

Bütünşehir Yasası ile birlikte kendi sınırlarına bağlanan 9 ilçe 23 belde ve 400’e yakın köyün sorunlarını çözmek için 2014 yılını beklemeden kolları sıvayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş ilçesinde yapımına başlanan 3 büyük proje için yaklaşık 2.5 milyon TL’lik yardım yapıyor.

Bütünşehir Harekatı Erken Başladı
Ödemiş’te düzenlenen tören ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ödemiş Belediyesi arasında ortak hizmet projesi protokolü imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’in imza attığı protokole göre; İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Yeni Toptancı Hali ve Tesis Binaları için 952 bin 260 bin TL, otogar yapımı için ise 1 milyon 473 bin 840 TL’lik destek verecek. Ve yeni kurulacak et kombinası için birlikte çalışılacak.
.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu:
“Ödemişte gerçekten başarılı ve konularına hakim bir belediye başkanı ile henüz bize devrolmadan yaptığımız protokolü imzalıyoruz”dedi.

Belediye başkanlığının başka hiçbir işe benzemediğini, gönül ve efor işi olduğunu söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “İnsanı sevmeden doğayı sevmeden, kenti, kentliyi, sevmeden belediye başkanlığı yapmak mümkün değil. Belediye başkanının görevi kentteki cevheri ortaya çıkartmak onu arttırmak ve daha çok üretmek” şeklinde konuştu.

2014 mart ayında Büyükşehire bağlanacak 9 ilçede ilk etapta 436 bin metrekare parke dağıttıkların söyleyen Başkan Kocaoğlu, “138 metre de bordür dağıtıyoruz. Kiraz’da ve Dikili’de ekiplerimiz iki gündür konuşlandı. Arazi yollarını satıh kaplıyorlar. Böyle oradan Ödemiş’e Tire’ye yeni bağlanan ilçelerimizi dolaşıp çalışmalarımı sürdüreceğiz. Bir taraftan altyapıyı yapıyoruz. Bir taraftan da İZSU’nun yapacağı işler için çalışıyoruz. Bu yerelle yeni bağlanan ilçelerle ilgili işlerimiz”dedi.

İlçe belediyeleri ile koordineli bir şekilde çalıştıklarının ve geleceğin kentlerini kurduklarının altını çizen Başkan Kocaoğlu,”Bugün yaptığımız iş bizim ilçe belediyeler ile nasıl çalıştığımızın nasıl kaynak aktardığımızı, nasıl elele tutuşarak, yöre insanı için nasıl çırpındığımızın örneğidir. Ödemiş belediyesi bize bağlandığında belki ben de o da belediye başkanı olmayacağız. Ama biz şimdiden kolları sıvadık ve tüm ilçelerimizin problemlerin çözmek için çalışıyoruz.

9 senede 850 milyon lira civarında kamulaştırma yaptıklarını vurgulayan Başkan Kocaoğlu. “Kamulaştırma yapmadan proje yapamıyoruz. Çünkü arazi fakiriyiz. İzmir’de kamu mallarının TOKİ veya özelleştirme idaresi tarafından satılması, olmayacak yerlere olmayacak projeler oturtarak yap- işlet- devretle geleceğinin satılması gibi İzmir’in üzerinden çok ciddi bir servet kaybı, kamu malı kaybı, bunun karşılığında ama merkezi hükümetin bütçesine ama belli kişilere zenginleştirme yolunun açıldığını görüyoruz. Bu artık dayanılmaz noktaya geldi. Bıçak kemiğe dayandı. Yarın çok farklı yerlerin, çok kıymetli mülklerin satılmaya çalışıldığını duyacaksınız. Yanlış ve çarpık planlamalarla, sadece rant amacıyla yapılan planlamalarla bunu göreceğiz. TOKİ planı aldıktan sonra, Mavişehir için yaptığımız planlarda ayrılan yeşil alanları bile satıyor. Biz yapsak ipe çekerle. Şu ana kadar sadece yargıya müracaat ederek ve bakanlıklara, ilgili kurumlara yanlışlarını, bunların birer facia olduğunu anlatarak bugüne geldim. Bugünden itibaren artık bu kentin geleceğini, sıkıntıya sokacak gerçekleri siz değerli hemşerilerimle paylaşmaya karar verdim”dedi.

Törende konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ise yerel yönetim olarak en önemli ilkelerinin şeffaflık ve hesap bilirlik olduğunu söyledi.

Ödemişte yapılan yatırımları özetleyen Başkan Keskin, “Bu projeleri yaparken Ödemiş’in konumunu gözetiyoruz. Bu projeler yörenin ekonomisine katkı koyacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yaptığımız projeler ile ekonomiye biraz katkı sağlamış olursak büyük mutluluk duyacağız” dedi.

Bugün protokolü imzalanan tesisler ile ilgili Başkan Aziz Kocaoğlu’ndan destek istedikleri zaman Başkan Kocaoğlu’nun kendilerine sadece ’projesi var mı? Resmi muameleleri yerine getirdiniz mi?’ diye sorduğunu söyleyen Keskin, “Bunların hepsisinin yerine getirildiğini öğrenince ne kadar destek istiyorsak vereceğini söyledi.

Sadece Ödemiş’e değil, Küçük Menderes havzasına yaptığı katkılardan dolayı çok teşekkür ediyoruz”şeklinde konuştu.

HANGİ PROJE NE VAR?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, meclis kararı ile Ödemiş Belediyesi tarafından yaptırılan Yeni Toptancı Hal ve Tesis Binalarının yapımbedelinin 952 bin 260 TL’lik bölümünü karşılayarak destek oluyor. Ödemiş Umurbey Mahallesi Fakülte Caddesi’nde inşa edilen toptancı halinde 2 adet hal binası ve ön üretimli hal tesis binası bulunuyor.

Ödemiş Belediyesi Karşıyaka Caddesi ile Beşgöz Caddesi arasında kalan 9 bin Metrekarelik bir alan içersinde; 7 adet dükkan, bir kafeterya, 4 büfe, 6 bilet satış noktası, bekleme alanı, ATM ve telefon alanları ile otogar binası, 6 adet şehirlerarası otobüs peronu, 4 adet köy terminali, 1 adet otobüs bakım ve onarım alanı ile 60 araçlık otopark alanı bulunan otogar tesisi inşaatını sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yapım bedelinin 1 milyon 473 bin 840 TL’lik bölümünü Ödemiş Belediyesi’ne destek oluyor.
Kaynak: İHA