Tekirdağ İl Genel Meclis Üyesi; “şarköy Sahili İşgal Altındadır”

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Recep Kanter, yaptığı yazılı açıklamada, Şarköy sahillerinin Anayasa’ya aykırı olarak, kıyıların işgal edildiğini belirterek “Buraları; büfe, çay bahçesi, zıpzıp, incik boncuk satış yerleri, şemsiye ve şezlonglarla doldurarak buraları adeta panayır yeri haline gelmiştir” dedi.

Tekirdağ İl Genel Meclis Üyesi; “şarköy Sahili İşgal Altındadır”
İl Genel Meclis Üyesi Recep Kanter, 3621 Sayılı Kıyı Kanunu ve bu Kanuna istinaden çıkarılan yönetmelik hükümleri gereği ile Anayasanın 43.maddesi uyarınca kıyıların, Devletin Hüküm ve Tasarrufu altında olduğunu, buralardan yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilerek, halkın serbestlikle faydalandığı yerler olarak belirtildiğini ifade ederek “Kıyı uygulama ve düzenlemelerinde Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, yasa ve Anayasanın tam tersine davranarak, kıyıların işgal edilmesine olanak sağlamış ve buraları büfe, çay bahçesi, zıp zıp, incik boncuk satış yerleri, şemsiye ve şezlonglarla doldurarak adeta panayır haline getirmiştir. Hal böyle iken bırakın buralardan halkın yararlanmasını, cebinde şezlong parası olmayan vatandaşlar denizden yararlanabilmek için şehir merkezi dışında denize girmek zorunda kalmaktadır” dedi.

Kanter, daha önce de uyarıcı açıklamalar yaptığını ifade ederekv“O günkü açıklamalarımın ardından, Şarköy Belediyesince tarafıma yazılan 20 Mart 2013 tarihli cevabi yazıda, kıyılardaki işgallerin usulsüz olmadığını ve yasalara uygun olduğunu, bu yerlerde insanların deniz ve kumdan faydalanmasına engel teşkil etmediğini belirtmiş, aynı yazıma yasalar gereği, kıyıları kontrol ve teftiş yetkisi bulunan Şarköy Mal Müdürlüğü’nce yazılan 4 Mart 2013 tarihli cevabi yazıda ise, yaz sezonu başında kıyılarda yapılan şezlong, şemsiye, masa, sandalye, zıp zıp ve bunun yararlanmasının engellemesi konusunda Şarköy Belediyesi’ne gerekli uyarıların yazılı olarak yapıldığı bildirilmiştir.

Buradan da anlaşılacağı üzere iki kamu kurumu arasında çelişkili bir yasa yorum farkı bulunmaktadır. Ancak, yazılı uyarının yetersiz kaldığı yerlerde bir üst kurum devreye girerek, gereğini yerine getirmelidir. Kaldı ki yasalar da bunu emreder.” dedi.

Kaynak: İHA