Yayladaki Vatandaşlar Yaykop İle Manavgat’tan Haberdar Oluyor

Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi ile MATAB’ın ortaklaşa gerçekleştirdiği Yaylada Kitap Okuma Projesi (YAYKOP) kapsamında yaylaya göçen Manavgatlılar kitap ve gazete okuma şansını yakalıyor.

Yayladaki Vatandaşlar Yaykop İle Manavgat’tan Haberdar Oluyor
Yaylada Kitap Okuma Projesi’ni Manavgat Turizm Altyapı Birliği (MATAB) ile birlikte yürüttüklerini belirten Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay, “Geçen yıl başlatmış olduğumuz YAYKOP’un 2013 dönemi başladı.

Geçen yıl Sülek Göktepe tarafındaki yaylalarımıza hizmet götürürken bu yıl Gündoğmuş üzerinden Güneycik, Gelesandra, Alaybey, Ahmetler, Kadılar, Uzunlar, namaras ve Boztepe yaylalarına da hizmet götürmeye başladık. Haftada bir gün YAYKOP hizmeti yapmaktayız. Geçtiğimiz yıl sadece kitap götürürken bu yıl ilçemizin yerel gazetelerini de götürerek yaylaya göçen vatandaşlarımızın Manavgat’ta yaşananlar hakkında bilgi sahibi olmalarını istiyoruz. Dönüşümlü olarak bir hafta Göktepe-Sülek bir hafta Güneycik, Alaybey tarafına gitmekteyiz. İlk olarak Güneycik Gelesandra, Alaybey tarafına giderek yayladaki vatandaşlarımıza kitaplarını verdik. 15 gün sonra bu bölgeye gidip kitaplarını değiştireceğiz. Salı günü ise Sülek-Göktepe tarafına giderek bu bölgedeki vatandaşlarımıza kitaplarını verdik. Nispeten daha kalabalık olan bu bölgeye daha fazla kitap verdik. Eylül sonuna kadar yaylada ki vatandaşlarımıza kütüphane hizmeti götürmeye devam edeceğiz. MATAB ile birlikte yürüttüğümüz proje sonunda 2 bin 500 vatandaşımızı kitap ile buluşturmayı düşünmekteyiz” dedi.

Kaynak: İHA