Hasat Öncesi İstişare Toplantısı

ANKARA - Ankara'da hasat dönemine sayılı günler kala İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ziraat Odaları Başkanlarının katılımıyla bir toplantı düzenlendi.

Güdül ilçesindeki Sorgun Yaylası'nda gerçekleştirilen istişare toplantısında konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, son dönemde yağan yağmurların ürünler için çok faydalı olduğunu belirterek, Ankara tarımı için iyi ve bereketli bir hasat dönemi beklediklerini söyledi.

Hasat döneminde oluşturacakları ekiplerle biçerdöverleri çok sıkı bir şekilde kontrol edeceklerini kaydeden Temel, belgesi olmayan biçerdöver operatörlerine ve dane kaybına kesinlikle müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Çiftçinin alın terinin tekrar toprağa gömülmemesi için gereken tüm tedbirlerin alınacağını ifade eden Temel, ''biçerdöverlerle ilgili genelgeyi de bu hafta içinde yayınlayacağız. Hasat sonrası ise tarlalara büyük zararlar veren ve topraktaki tüm canlıları öldüren anız yangınlarının önüne geçilmesi için Ziraat Odası Başkanları ile ortak çalışma yürütüyoruz''dedi.

Süne çalışmaları ile ilgili bilgi veren Temel, survey çalışmalarının devam ettiğini ve gerekli görüldüğü takdirde bazı bölgelerde kimyasal mücadele yapılacağını sözlerine ekledi.

Güdül ilçesindeki Sorgun Yaylası'nda gerçekleştirilen istişare toplantısı bereketli bir hasat dönemi dilekleriyle son buldu.

Kaynak: AA