Kurucuova Köyü, Almanya Yolcusu

Merkezi Ödemiş’in Kurucuova köyünde bulunan Eğitim ve Kalkınmanın Yaygınlaştırılması Uluslararası Merkez Derneği (CEIPES Türkiye), Avrupa Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında, “Gülümseyerek öğren” projesi için Almanya’ya gidiyor.

Kurucuova Köyü, Almanya Yolcusu
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde Hayat Boyu Öğrenme Programı için Almanya, İsviçre ve Türkiye’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği projeyle ilgili toplantı 7-10 Haziran tarihlerinde Almanya’nın Münih kentinde yapılacak. Şölen şeklinde gerçekleşecek organizasyonda Ödemiş’ten giden 6 katılımcı sosyal ve kültürel konularda Alman ve İsviçreli dostlarıyla fikir alışverişinde bulunacak.
Toplantıya Ödemiş’ten CEIPES Türkiye Başkanı Tahsin Kırkar, proje koordinatörleri Senem Kalafat, Figen Sekin, üyeler Gökhan Aktuğ ve Ragıp Kaygısız ile Ödemiş Belediyesi’ni temsil etmek amacıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilisi İrfan Yılmazlar katılacak. Bu sabah Münih’e hareket edecek Ödemiş heyeti hazırlıklarını tamamladı.
Şimdiye kadar üç projeyle yabancı konukları Ödemiş’e getiren ve ilçenin tanıtımına katkı sağlayan CEIPES Türkiye’nin Kurucuovalı Başkanı Tahsin Kırkar, Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları Projeleri içinde yer alan proje için Temmuz ve Ağustos aylarında Alman ve İsviçreli proje ortaklarının Ödemiş’e de geleceğini söyledi.

Üç ayaklı proje kapsamında dört gün boyunca Almanya’da etkinliklere katılacaklarını ifade eden CEIPES Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Kırkar şunları kaydetti: “Bu projemizin ilk ziyaretini İsviçre’de yaptık. Bu Almanya’ya ikinci ziyaretimiz olacak. Almanya’daki ortağımızla buluşarak sosyal ve kültürel alanda etkileşimde bulunacağız. Oradaki fuar ve etkinliklere katılarak projemizi verimli şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Projenin üçüncü ayağına Ödemiş ev sahipliği yapacak” dedi.

Kaynak: İHA