Chp'li Dibek Çayırdere Barajı’nı Sordu

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından cevaplandırılması talebiyle, TBMM'ye soru önergesi verdi.

Chp'li Dibek Çayırdere Barajı’nı Sordu
Milletvekili Dibek TBMM’ye verdiği soru önergesinde, “Kırklareli ili Pınarhisar ilçesi Kaynarca beldesinin kuzeyinden başlayan derenin üzerine yapımı planlanan ve Devlet Su İşleri'nin 2005 yılı kesinleşmiş ihale programında yer alan Çayırdere Barajı ihalesi 2011 yılında yapılmıştır. Bu sulama barajının hayata geçmesi ile Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca beldesi Ataköy köyü ve o bölgedeki diğer köylerdeki üreticiler tarım alanlarını sulama imkanına kavuşacak ve üretimlerini ikiye hatta üçe katlayabileceklerdir” dedi.

CHP’li Dibek, vermiş olduğu soru önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi: “Pınarhisar Çayırdere Barajı ve Sulama Projesi için 2013 yılı bütçesine bir ödenek konulmuş mudur? Konulmuşsa miktarı ne kadardır? Çayırdere Barajı'nın kullanımının gecikmemesi için sulama şebeke sistemi ihalesi baraj inşaatı sırasında yapılacak mıdır? Ülkemizde baraj inşaatı devam ederken, sulama şebeke sistemi ihalesi yapılan kaç baraj vardır? Bu barajlar hangileridir? Baraj bittiği zaman hangi köyler ve alanlar sulanacaktır? Barajın sulama sistemi nasıl olacaktır? Barajın inşaatının ne zaman bitirileceği planlanmaktadır? Barajdan ne zaman su verilmeye başlanması planlanmaktadır?”
Kaynak: İHA