Sarıkamış Besyo'da Mezuniyet Heyecanı

Kars - Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'ndan mezun olan öğrenciler, törenle mezuniyet belgelerini aldı.

Yüksekokulun spor salonunda düzenlenen törende konuşan KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, hayat boyu ve sürekli eğitim konularından üniversite olarak kendilerine düşen görevi yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Öğrencilerin asıl sorumluluğunun bundan sonra başlayacağına değinen Özcan, "Önceden kendinize ait sorumluluğunuz vardı şimdi başta ülkemiz olarak ailenize, öğrencilere, bulunduğunuz il, ilçe, belde, bölge ve bütün insanlığa karşı sorumluluğunuz var. Bunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayacaksınız" dedi.

Özcan, mezun öğrencilere bundan sonraki hayatlarında uygulaması için birtakım tavsiyelerde bulunarak, "İnsan hakları ve demokrasiye saygılı, hoşgörülü, ülkenin ve bütün insanlığın dertleriyle dertlenen, ülkemizde ve dünyada sorunlara kaygısız kalmayan bir birey olarak kendinizi yetiştirmenizi istiyorum. Sizleri bu noktalara getiren hocalarınıza değerli ailelerinize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selami Yüksek de sporun toplum üzerinde olumlu etkileri olduğunu ifade ederek, spor eğiticisi olarak bu alanda almaları gereken çok yol olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından okul birincisi Emine Akgül, Rektör Özcan ile kütüğe birincilik plaketini çaktı. Mezuniyet belgelerini alan 140 öğrenci daha sonra kep atarak müzik eşliğinde eğlendi.
Kaynak: AA