Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Açıklaması

Trabzon - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, asıl engellilerin, engelleri aşamayanlar ve onların engellerini aşmaya yardımcı olamayanların olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği Bakanlığı ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen "Hayatboyu Öğrenme Grundtvig Programı" kapsamında gerçekleştirilen "Hareket et ve Duvarları Yık Etkinliği" ile otizmli bireylerin önündeki engelleri kaldırmak amacıyla düzenlenecek etkinlikler için Trabzon'a gelen proje ortağı ülkelerin temsilcileri, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Gümrükçüoğlu, 1-5 Haziran arasında yapılacak etkinlikler için gelen Galler'den Carroll Nunnerley, Polonya'dan Wanda Agnieszka Jablonska, Slovakya'dan Peter Zborovsky, Çek Cumhuriyeti'nden Filip Novotny, Karadeniz Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nden Emine Timuçin ve Melih Timuçin'i makamında kabulu sırasında yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Proje kapsamında Türkiye'yi ve Trabzon'u Karadeniz Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin temsil ettiğini belirten Gümrükçüoğlu, "Biz kentimizde şöyle bir slogan geliştirdik. Asıl engelliler engelleri aşamayanlar ve onların engellerini aşmalarına yardımcı olamayanlardır. Bu anlayışla engellilerimizle çeşitli programlar ve etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Kentimizde böyle bir etkinliğin yapılması beni çok sevindirdi" diye konuştu.

Timuçin ise otizmli bireylerin vatandaşlarla kaynaşmasını sağlamak ve onların hayatlarını kolaylaştırmak için geliştirilen proje kapsamında Trabzon'da önemli sosyal ve sportif, kültürel etkinliklerin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Gümrükçüoğlu ve konukları, birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA