Kırıkkale'de Vurulan Bir Flamingo Öldü

Kırıkkale - Kırıkkale'de avcılar tarfından vurulduğu iddia edilen flamingo öldü

Kırıkkale-Kırşehir sınırında yaralı olarak bulunan flamingo vatandaşlar tarfından Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine götürüldü.

KÜ Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Gazyağcı, yaptığı açıklamada, vatandaş tarafından flamingonun yaralı olarak fakülteye getirildiği belirtilerek, şunları söyledi:

"Kuş, getirildiğinde vücudunun çeşitli yerlerinde saçma izi bulunuyordu. Aynı zamanda çıkan saçmalardan hayvan felç olmuştu. Hemen rontgen çektik. Serumlu ilaç vermeye başladık. Yaşama tutunsun diye adını 'Umut' koyduk. Bütün çabalarımıza rağmen saçmaların kuşun etine temas etmesi sonucunda zehirlenerek öldü. Flamingolar Türkiye'de ender görülen kuş türlerinden. Ülkemize misafir olarak gelirler. Dinlendikten sonra anavatanlarına göç ederler. Dünyada bazı ülkeler flamalarında dahi kuşun amblemini kullanıyor. Bizde ise telef ediliyor. Konuyu Orman ve Şu İşleri Bakanlığına bildirdik."

KÜ Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan da vatandaşları yabani kuşlara zarar vermemeleri, hasta veya yaralı bir şekilde buldukları hayvanları tedavi için fakülteye getirmelerini konusuhda uyararak, her canlının yaşam hakkı olduğunu belirtti.

Kaynak: AA