3 Gün Yaprak Yiyerek Yaşama Tutundu

Kütahya’nın Emet ilçesinde geçtiğimiz hafta ormanda kaybolan ve 3 gün süren aramalar sonucu bulunan zihinsel engelli 16 yaşındaki S.

3 Gün Yaprak Yiyerek Yaşama Tutundu
Ç.'nin, bu süre içinde yaprak yiyerek hayatta kaldığı ortaya çıktı.

Bahatlar köyünde ailesi ile birlikte odun toplamaya giden S.C.'nin kaybolduğunun fark etmesi üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emet halkı tarafından seferberlik başlatılmıştı. Kütahya ve Afyon illerinden gelen arama kurtarma ekiplerinin de katıldığı çalışmaların 3'ncü gününde tüm ümitlerini yitirdiği anda, köyün 8 kilometre uzağında bulunan Mallı deresi mevkinde S.Ç ‘nin sesini duyan baba, çocuğunu 2 metre derinlikte iki kaya arasında sıkışmış olarak bulmuştu.

Basın mensupları, yaşanan hüzün ve ardından gelen bayram havası yaşayan Çalışkan ailesini ziyaret etti.
Gazetecileri kapıda karşılayan S.Ç ‘nin yaşadığı olayın farkında olmadan neşe içinde olduğu dikkatlerden kaçmadı. Olay hakkında bilgi veren baba Ali Çalışkan, "Ailem ile birlikte ormana gitmiştik. Çocuğumu bir taşın üstüne oturtup 'buradan ayrılma' demiştim. Ama bir anlık dalgınlığım da ortadan kayboldu. Fazla uzaklaşmadığını düşünerek hemen aramaya başladık. Ancak bulamadık ve hemen jandarmaya haber verdik. Allah herkesten razı olsun seferberlik ilan ederek aramalara başladılar. Üç gün yapılan aramalar sonunda ümitlerimizi kaybetmeye başlamıştık. Ancak 8 kilometre uzaklıkta kayaların arasından ses duydum. Onu kayaların arasında görünce mutluluktan ölecektim. Bulamasa idik orada açlıktan ölecekti. Bulduğumuzda ağızında yapraklar vardı. Yetkililer, 3 gün boyunda orada bulunan yaprakları yiyerek, dereden de su içerek yaşamını sürdürdüğünü söylediler" dedi.

Kaynak: İHA