Büyük Ankara Festivali’nde Toplu Düğün Heyecanı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 213 çifte toplu düğün şöleni, Büyük Ankara Festivali kapsamında Atatürk Kültür Merkezi alanında gerçekleştirildi.

Büyük Ankara Festivali’nde Toplu Düğün Heyecanı
Tüm masrafları Büyükşehir Belediyesi’nce karşılanan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından nikahları kıyılan 213 çiftin düğün şöleninde Pınar Dilşeker, Ümit Besen ve Ahmet Selçuk İlkan verdikleri konserle de genç çiftlerin mutluluklarına ortak oldular.
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen toplu düğün şöleni dün gece Atatürk Kültür Merkezi alanında gerçekleştirildi.

Nikah saatine kadar, kendileri için büyük özenle hazırlanan alanda ünlü şair Ahmet Selçuk İlkan’ın fon müziği eşliğinde okuduğu şiirlerle dans ederek eğlenen 213 çiftin mutlulukları gözlerinden okunurken, çiftlerin aileleri de gençlere alkışlarla destek verdiler. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, genç çiftlerin nikahını kıymadan önce yaptığı konuşmada alanda bulunanları selamlayarak, “Sevgili gelinler ve damatlar. Her yıl, o yılın arasındaki sıfırı atarak çıkan rakam kadar çiftimizi evlendiriyoruz. Bu bizim için bir gelenek oldu. Bu senede 2013 yılında 213 çiftimizi evlendiriyoruz. Bu kadar çifti bir arada görmek, mutluluklarına ortak olmak bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Rabbim sizlere inşallah iki cihan saadeti versin” dedi.

213 ÇİFTTEN MUTLULUĞA EVET
Konuşmanın ardından 213 çift arasından belirlenen Engin Şahin-Satıha Sarıkaya, Mehtap Sade-Yasin Bolat, Meryem Akgün-Tolga Mesut Turan, Hülya Çevik-Tayfun Çelik adlı genç çiftlerin AK Parti Milletvekili Seyit Sertçelik, Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, sanatçılar Pınar Dilşeker, Ümit Besen ve Ahmet Selçuk İlkan’ın şahitliğinde nikahlarını kıyan Başkan Gökçek, “Cenabı Allah hepinize iki cihan saadeti versin. Sizlere, vatana, millete en az üç çocuk nasip etsin. Bir yastıkta kocayın. Hiç ama hiç kavga etmeyin.y En kötü gününüz böyle olsun. Darısı burada amin diyen tüm bekarların başına olsun” dedi.

Büyük Ankara Festivali kapsamında AKM alanını adeta gelincik bahçesine çeviren 213 çift, mutlu beraberliklerinin ilk adımı olan düğünlerinde on binlerin huzurunda evet diyerek ölümsüzleştirirken, düğün pastasını ise Başkan Gökçek, şahitlerle birlikte konfetiler ve havai fişek gösterileri arasında kesti. Hafızalardan çıkmayacak güzellikteki düğün şöleninin sunuculuğunu da Vatan Şaşmaz yaptı. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen toplu nikah şöleninde ünlü sanatçılar Pınar Dilşeker ile Ümit Besen muhteşem birer konser verirken, çiftler gönüllerince eğlenerek düğünlerini de yaşamlarının en ayrıcalıklı gecesi olarak hafızalara kazımış oldular.

9 YIL GECİKEN NİKAH
9 yıllık evli olmalarına karşın resmi nikahları olmadığını ifade eden Münüre ve Yusuf çifti kendilerine böyle güzel bir imkanın tanınmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, yıllardır erteledikleri nikahı böylesine güzel bir ortamda gerçekleştirdikleri için herkese çok teşekkür ettiklerini söylediler.

Nikahları kıyılan Şükran ve Ümit çifti iki çocukları olduğunu ama ekonomik zorluklar nedeniyle daha önce nikahlarını kıyamadıklarını vurgulayarak, "Bize böylesine güzel bir şansı veren Sayın Başkan Gökçek’e çok teşekkür ederiz" diye konuştular. Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek çiftlerin mutluluğuna alanda oluşturulan stüdyoda tek tek fotoğraf çektirerek ortak oldu.

Nikahın ardından sıra gelenekselleşen top dağıtımına geçildi. Alandaki çocuklara, oluşturulan dev kortej eşliğinde binlerce top dağıtan Başkan Gökçek, çocukların mutluluğuna bir kez daha ortak oldu.
Kaynak: İHA