Yerköy’de Ebru Sergisi Açıldı

Yerköy'de 500 çalışmanın yer aldığı ebru ve el sanatları sergisi, Yerköy Öğretmenevi'nde açıldı.

Yerköy’de Ebru Sergisi Açıldı
Yerköy Hüseyin Erbaş İmam Hatip Lisesi Arapça ve Ebru öğretmeni Emine Kızılırmak tarafından açılan ebru ve el sanatları kursuna katılan 12 öğretmen, 12 öğrenci kursiyerin yaptığı 500 ebru sanatı eseri sergilendi. Yerköy öğretmen evi toplantı salonunda gerçekleşen serginin açılış törenine, İlçe Kaymakamı Bayram Gale, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yerköy’de ilk defa açılan ebru ve el sanatları kursuna 12 öğretmen ve 12 öğrenci kursiyerin eserlerinin yer aldığını ifade eden ebru ve el sanatları öğretmeni Emine Kızılırmak, “Kağıt süsleme sanatlarının en önemlilerinden biri olan ebru sanatı kursunda yapmış olduğumuz eserleri, Yerköy ilçe haklımızın beğenisine sunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Ebru sanatı özellikle insan psikolojine olumlu etkileri olduğunu ifade eden İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Osmanlı döneminde altın çağını yaşayan ebru sanatını günümüzde de yaşatılmasını gurur verici bir durum olduğunu söyledi.

Gale, “Kaymakamlık olarak sanat ve sanatçıya desteklerimiz devam edecek. Yüzyıllar boyunca yalnızca bir kağıt renklendirme tekniği olarak görülen ebrunun zengin bir anlatım dilidir” dedi.

Kaynak: İHA