Rehabilitasyon Süreci Sona Eren 4 Pelikan Doğaya Bırakıldı

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Hayvanat Bahçesi, göç esnasında yolda kalmış, yaralı ve güçten düşmüş hayvanları kurtarma ve rehabilitasyon merkezi görevini sürdürüyor.

Rehabilitasyon Süreci Sona Eren 4 Pelikan Doğaya Bırakıldı
Geçtiğimiz günlerde yırtıcı kuşlardan beş adet şahin Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda doğaya bırakılırken, şimdi de özellikle vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan ve tedavileri tamamlanan dört adet pelikan Doğanhisar ilçesinde doğaya bırakıldı. Konuyla ilgili bilgi veren Karatay Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Ali Can, Orman Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü ve Hayvanat Bahçesi veteriner ekiplerin kontrolünde doğaya kazandırılmak amacıyla su kuşlarından dört adet pelikanın, suyu ve besini rahatça bulabileceği bir ortam olarak düşünülen Doğanhisar Gölcük Göleti’nde doğaya bırakıldığını ifade etti.

Mehmet Ali Can, Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ne yaralı ve bakıma muhtaç olarak vatandaşlarca teslim edilen özellikle leylek, şahin, pelikan, atmaca, kartal, yılan ve tilki gibi hayvanların rehabilite süreçlerinin devam ettiğini ve tedavileri tamamlandığında hayatlarını doğal ortamda sürdürülebileceği anlaşıldığında doğal ortama bırakılacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA