Konya İl Genel Meclisi, Haziran Ayı Toplantıları

-Konya - Konya İl Genel Meclisi, Haziran ayı toplantıları Pazartesi günü başlayacak.

İl Özel İdaresi daire başkanlıklarının 3'er aylık sunumları ve komisyon raporlarının görüşülerek müzakereye açılacağı toplantılarda, İl Özel İdaresi'nin yatırımları şekillenecek.

Konya İl Genel Meclisi, 20. Seçim döneminin 49. toplantısını 48 gündem maddesi ile gerçekleştirecek. İl Özel İdaresi birimlerinin 2013 yılı Ocak, Şubat, Mart aylarında yaptığı çalışma ve faaliyetleri ile ilgili İl Genel Meclisi'ni bilgilendireceği Haziran ayı toplantılarında, İl Özel İdaresi'nin 2009 ve 2011 yıllarında Doğanhisar ilçesi Tekke köyüne gönderdiği ödeneklerden kullanılmayan toplam 7 bin 418 liralık bölümün Tekke köyü İlköğretim Okulu'nun bakım ve onarımı için kullanılmak üzere tahsis değişikliği görüşülerek, karara bağlanacak.

Eğitime şartlı bağışların gündeme geleceği birleşimlerde, bayanların eğitimine de destek veren Konya İl Genel Meclisi, kadınların meslek edinmesi amacıyla Kulu İlçesi Sarıyayla köyünde yaşayan hanımların meslek sahibi olması, köyün boş arazilerinin değerlendirilerek, ekonomiye kazandırılması ve küçük ölçekli fide yetiştiriciliğini desteklemek üzere üretilen "Sarıyayla Köyü Fide Yetiştiriciliği Projesi"ni görüşecek.

6360 sayılı Yasa ile mahalleye dönüşecek köy ve beldelerin çevre ile sınırlarına ilişkin anlaşmazlıkların giderilmesine yönelik İçişleri Komisyonu'nun raporlarının görüşüleceği gündemde ayrıca, kadınlarla birlikte engelliler ve özel ilgiye muhtaç gurupların insan haklarının korunması ve iş hayatına katılımlarına yönelik Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun raporu müzakereye açılacak.

Kaynak: AA