Ordu'da Yamaç Paraşütü Eğitim Merkezi Açıldı

ORDU - Ordu'nun Çamaş ilçesinde yamaç paraşütü eğitim merkezi açıldı.

Çamaş Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce hazırlanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Özgürlük Rüzgarda Saklıdır" projesi kapsamında Çamaş ilçesinde açılan merkezde 17 adet single eğitim kanatları, 2 adet tandem uçuş kanatları, 1 adet motorlu yamaç paraşütü, 3 eğitim tepesi ile eğitim sınıfı bulunuyor.

Çamaş Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu, uzun süredir üzerinde çalıştıkları merkezde artık yamaç paraşütü eğitimi verileceğini söyledi.

Eğitimlerin Türk Hava Kurumu'na bağlı lisanslı yamaç paraşütü eğitmenleri tarafından verileceğini ifade eden Bedirhanoğlu, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında ilçemizin Söken köyünde, 3 eğitim tepesi, yeni dönemde uçuş faaliyetleri için hazır hale getirildi.

Teorik eğitimlerin verileceği eğitim sınıfı da modernliği ve tek olması ile bölgede farklı bir özelliğe sahip. Eğitimlerin verileceği yamaç paraşütü malzemeleri ise dünyanın en gözde yamaç paraşütü malzeme ve markasından oluşturuldu. Merkezimizde ayrıca 17 adet single eğitim kanatları, 2 adet tandem uçuş kanatları ile 1 adet motorlu yamaç paraşütü bulunuyor. Tulumlar, kasklar, telsizler, barometreler olmak üzere birçok uçuş malzemesi hazır halde bulunarak eğitim dönemini bekliyor."

Bedirhanoğlu, amaçlarının yamaç paraşütü sporuyla Ordu'nun Çamaş ilçesini tüm Türkiye'ye tanıtmak olduğunu belirterek, "Yamaç paraşütü son yıllarda dünyada ve ülkemizde hızla gelişen ve yaygınlaşan bir spor olmuştur. Bunun en büyük sebebi geniş kitlelere hitap edebilmesidir. Bu anlamda halkımızı bu sporla tanışmaya bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA