Belediye Başkanı Akbaş’ın Sentetik Çim Talebi

Hisarcık Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, futbol sahası zemininin sentetik çimle kaplanması sözünün yerine getirilmesini istedi.

Belediye Başkanı Akbaş’ın Sentetik Çim Talebi
Başkan Akbaş, yaptığı açıklamada, ”İlçemizdeki futbol sahası İl Özel İdaresi’nin imkanları ve belediyemizin katkılarıyla 2008 yılında hizmete girdi. Ancak 2011 yılı futbol sezonunda hakemler sahanın zemininin bozuk olmasını gerekçe göstererek iki maçımızı iptal etti ve bozuk zemin nedeniyle geçen sezon maçlarımızın tamamını 12 km. uzaklıktaki Emet ilçesi futbol sahasında oynamak zorunda kaldık. Bu durumda kulüp olarak maddi ve manevi yönden zor durumlarda kaldık.” dedi.

Geçen yıl Bakanlık ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çim ekimi için söz verdiklerine dikkat çeken Akbaş,” Bunun üzerine belediye olarak geçen yıl futbol sahası zemininde bakım ve onarım çalışması yaptık. Ancak futbol sahasına çim ekimi yapılmadı. Bu yıl Ocak ayında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden gelen yazıda futbol sahasının sentetik çimle kaplanması ve modern hale getirilmesi için harcanacak maliyetin yüzde 50’sinin belediyemiz tarafından taahhüt edilmesi durumunda geriye kalan yüzde 50’nin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından karşılanacağı belirtiliyordu. Bunun üzerine futbol sahasının sentetik çimle kaplanması ve modern hale getirilmesi için belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü 593 bin 765 TL maliyet çıkarmış ve konu belediye encümenimiz tarafından oy birliği ile kabul edilerek, Ocak ayı içerisinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bildirilmiştir. Ancak bugüne kadar konuyla ilgili sonuç alamadık. Yeni futbol sezonu açılmadan futbol sahasının sentetik çimle kaplanması durumunda belediye olarak yüzde 50 taahhüdümüzü yerine getirmeye hazırız. 1000 üniversite öğrencisinin bulunduğu ilçemizde futbol sahasının atıl durumda olması bizleri üzmektedir.” diye konuştu.

Kaynak: İHA