Artvin’de İki Baraj Arasında Rafting Keyfi

Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün Çoruh Nehri’nin, büyük bir bölümünün barajlar nedeniyle yok olması üzerine harekete geçerek, alternatif bir rafting parkuru arayışına girdi.

Artvin’de İki Baraj Arasında Rafting Keyfi
Bu kapsamda dün ilk girişimde bulunan Başkan Özgün iki baraj arasında rafting yaptı.
Yapılan baraj göllerini iyi bir turizm potansiyeli olarak gören Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün, Borçka baraj gölü kenarında inşaa ettiği Serender Evler tatil köyünün ardından turizme yönelik girişimlerine devam ediyor. Baraj göllerinde su sporları yapılabileceğini her platformda dillendiren Özgün, bu kapsamda dün ilk defa iki baraj arasında rafting yapmayı denedi. Deriner Barajı’nın gövdesinin önünden bota binen Başkan Özgün, Borçka Barajı başlangıcına kadar kürek çekti.

Rafting öncesinde açıklama yapan Başkan Emin Özgün, barajların rafting yapmaya engel teşkil etmediğinin altını çizerek, “Ben her zaman söylüyorum Artvin eko turizminin önemli bir merkezi olacak. Bu ekolojik değerlerden bir tanesi de burada ki rafting parkurudur. Biliyorsunuz Yusufeli ilçemizde doğal bir rafting parkurumuz mevcut, ikincisi ise burada oluştu. İlk denememizi bugün yapıyoruz. İnanıyorum ki zaman içerisin de buraya yerli ve yabancı olmak üzere müthiş bir turist akını olacak. Bu turizm potansiyeli Artvin ekonomisinde katma değer yaratacak. Su şimdi az akıyor, şuanda kolay bir parkur. Dolu savaklar açıldığı zaman su seviyesi, daha yüksek ve akıntı çok güçlü olacağından bu parkur daha heyecanlı olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA