Dikili Kaymakam’ından Örnek Davranış

Çandarlı beldesinde Mehmet Akif Ersoy Camisi’ne ait sosyal etkinlik merkezinin açılışına katılan Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, açılışın ardından kızıyla birlikte kan bağışında bulundu.

Dikili Kaymakam’ından Örnek Davranış
Vatandaşların bağışları ile inşası tamamlanan sosyal merkezin açılışına Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, Çandarlı Belediyesi Başkanı Ahmet Dağdelen, Aliağa Müftüsü Enes Müslümoğlu, Çandarlı Belediyesi Başkan Vekili Hakkı İkiz, Mehmet Akif Ersoy Camisi Dernek Başkanı Murat Şahin Erdem ve vatandaşlar katıldı.

Caminin sosyal etkinlik alanının açılışını yapan Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu ve Belediye Başkanı Dağdelen, protokol ile birlikte kan vermek için sıraya girdi. Kayıt sırasında ilaç kullandığı için kan veremeyen Başkan Dağdelen, sırasını Başkan Vekili İkiz’e devretti. Kaymakam Karamehmetoğlu ve Başkanvekili İkiz birlikte kan vererek herkese örnek oldu.

Kızının da kan bağışında bulunduğu açılışta konuşan Kaymakam Karamehmetoğlu, “Kan, acil değil sürekli ihtiyaçtır. Vatandaşlarımızın kan bağışları, sevdiklerimizi hayatta tutmak için çok önemli. Hayatta başımıza her an bir şey gelebilir ve kan nakline ihtiyacımız olabilir. Bu sebep ile tüm vatandaşlarımızdan, Türk Kızılay’ına düzenli olarak kan bağışında bulunmalarını rica ediyorum” dedi.

E ge bölgesinde her yıl ortalama 300 bin ünite kana ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Türk Kızılayı İzmir Kan Bağış Merkezi Doktoru Serdar Soylu, “İzmir, kan bağışı konusunda Türkiye’de en duyarlı illerden bir tanesi. 2012 yılında 246 bin ünite kan topladık. Bu seneki hedefimiz ise 330 bin. Biz, Türk Kızılay’ı olarak herhangi bir vatandaşımızın kan peşinde koşmaması için bugün burada olduğu her yere gidiyoruz. Yeter ki kan vermek için bizleri çağırsınlar” diye konuştu.

Türk Kızılayı görevlileri, Kaymakam Karamehmetoğlu’na ve kan bağışlayan vatandaşlara tatlı ikram etti. Vatandaşların kan verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından açılış sona erdi.
Kaynak: İHA