BEÜ Tıp Fakültesi'nde Mezuniyet Töreni

ZONGULDAK - Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun 59 öğrenci, düzenlenen törenle mezun oldu.

Üniversite yerleşkesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşunda bulunulmasının ardından BEÜ Spor Salonu'nda gerçekleştirilen yemin töreninde, Rektör Vekili Prof. Dr. Haluk Güven yeni mezunlara ve ailelerine hitaben konuşma yaptı.

Güven, konuşmasında, Türkiye'de sağlık sektöründe ciddi bir hekim açığı bulunduğunu söyledi.

Üniversitelerinden mezun olan öğrencilerin Türkiye'nin dört bir yanında sağlık kurumlarında görev yapacağını ifade eden Güven, şöyle konuştu:

"Çok çalışın ve ayrıntılara önem verin. Kendinizi sürekli yenileyin. Çünkü bilgi çok hızlı değişmektedir. Ülkemizin adı, tıp alanında dünyanın önde gelen ülkeleri arasında olsun. Artık Türkiye'de araştırmaların önü açılmıştır. Çalışmaya ve araştırmaya niyeti olan herkes bu olanaklardan kolayca yararlanabilmektedir. Kendinize güvenin. Dünyanın her yerinde yetişmiş hekimlerle yarışabilecek donanıma sahipsiniz."

BEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydın da, fakültelerinin 13. kuruluş yıl dönümüyle birlikte 8. dönem mezunlarını vermenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, "Fakültemizde bu yıl 59 öğrencimiz sağlık ordusuna katıldı.

Bugün yapacağınız yemin, insanlıkla aranızda bir sözleşmedir. Mesleğinizi sürdürürken insan sevgisi size rehber olsun. Hastalarınızı ailelerinizden biriymiş gibi kabul edin. Ön yargısız ve tüm insanlara karşı eşit mesafede durun. Dil, din, ırk ve siyasal duruş ayrımı gibi ayrıntılar sizi görevinizi yapmaktan asla alıkoymasın" şeklinde konuştu.

BEÜ Konservatuvarı öğrencilerinin konser verdiği törende, dereceye giren öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler verilirken, okul birincisi Mehmet Çelik, mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.

Mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Ülkü Özmen, yeni mezunlara Hipokrat Yemini ettirdi. Daha sonra öğrenciler, keplerini havaya atarak mezuniyeti kutladı.

Kaynak: AA