Yök, “hacettepe, Milli Eğitim, Altındağ” İşbirliğini Örnek Gösterdi

Hacettepe, Milli Eğitim ve Altındağ Belediyesi arasında imzalanan ‘Eğitimde İşbirliği Anlaşması’ kısa sürede olumlu sonuç verdi.

Yök, “hacettepe, Milli Eğitim, Altındağ” İşbirliğini Örnek Gösterdi
YÖK, projeyi diğer üniversitelere örnek göstererek benzer çalışmalar yapılması talimatını verdi.

Türkiye çapında kapsamlı bir işbirliğiyle öğrenci, öğretmen, yönetici ve velilerin yanı sıra sivil toplum örgütlerini de içeren proje, üniversite, okul ve belediyeyi ortak bir amaçla bir araya getirdi. Hacettepe Üniversitesi’nin Altındağ’daki okullarda eğitimin niteliğinin geliştirilmesi, öğrenme başarılarının arttırılması, kültürel ve fiziksel etkinliklerle sağlıklı bir sosyal yaşamın oluşturulması için akademik, sosyal, kültürel ve fiziksel destek verdiği proje kısa sürede hedefe ulaştı. YÖK de, projeyi diğer üniversitelere örnek göstererek benzer çalışmalar yapılması talimatını verdi.
Hacettepe Üniversitesi’nde düzenlenen “Eğitimde İş Birliği Anlaşması Değerlendirme Toplantısı”nda, 17 Ekim 2012’de imzalanan protokolden sonraki gelişmeler ele alındı. İşbirliği kapsamında yapılanların anlatıldığı toplantıda işbirliğinin eğitim sürecine etkisinin yanı sıra sosyal ve kültürel alanlardaki katkılarına da vurgu yapıldı.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, bir sosyal sorumluluk projesi olarak ele aldıkları projenin geliştirilerek, etki alanlarının arttırılması, ulaşılabilirliğinin yaygınlaştırılıp, niteliğinin güçlendirilmesi için çaba göstereceklerini söyledi.

Hacettepe Üniversitesi’nin sadece akademik değil sosyal ve kültürel çalışmalarla da hizmet üreten öncü bir kurum olduğunu belirten Rektör Tuncer, “Öğrenmenin en iyi yollarından biri de öğretmeye çalışmaktır. Çünkü bu ikisi birbirinden ayrılamaz. Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Yaşam kalitesinin artması üniversitemiz için önemlidir. Sadece kendi içimize kapanıp akademik çalışmalar yürütmek yeterli değildir. Altındağ ilçesinin öğrenci, öğretmen ve halkı ile birlikte öğrenme yaşamına yönelik elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Buna benzer projeler ve hizmetler gelecekte artarak devam edecektir. Bu projeye, üniversitemizin özellikle beslenme, eğitim, spor bilimleri, yabancı diller, diş hekimliği bölümleri başta olmak üzere hemen her bölümü katkı sağlıyor” dedi.

Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş de, Altındağ’ın Türkiye’nin ilklerinin yapıldığı bir bölge olduğunu belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu ilk yerdir Altındağ. Ankara’nın, Türkiye’nin en önemli kurumları burada doğmuştur. İlçemiz, zaman içinde sosyal ve kültürel olarak ikinci plana düşmüş olsa bile bu ve benzeri projeler sayesinde eski görkemli günlerine kavuşacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt da, projenin kısa sürede olumlu sonuçlar vermesinin diğer üniversite ve bölgeler için de ilham kaynağı olduğunu ifade etti

Kaynak: İHA