Priştine’de Ebru Sanatına Yoğun İlgi

Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi tarafından organize edilen ebru sanatını tanıtım faaliyetleri çerçevesinde Priştine Tan Kültür ve Eğitim Kadın Derneği’nde ebru sanatın gösterimi yapıldı.

Priştine’de Ebru Sanatına Yoğun İlgi
Ebru sanatı hakkında Kosova’daki Yunus Emre Kültür Merkezleri’nde kurs düzenleyen ebru sanatçısı Zafer Kıyıç, kendine özgün bir sanat olan ebru sanatı ile ilgili gösterim yaptı. Tan Derneği’nde ebru sanat gösterimine ilgi oldukça yoğun oldu. Kitreyle yoğunlaştırılmış su üstünde, özel hazırlanmış boyalarla oluşturulan desenlerin kağıt üzerine geçirilmesi şeklinde yapılan ebru sanatı bayanlar tarafından ilgiyle izlendi. Ebru sanatçısı Zafer Kıyıç, Kosovaport’a yaptığı açıklamada, Kosova’da 1 yıl süreyle Priştine, Prizren ve İpek “Yunus Emre” Türk Kültür Merkezleri’nde ebru sanatı ile ilgili kursların düzenleneceğini, kursların da 3 ay önce başladığını belirtti.

Ebru sanatına yoğun ilgi olduğuna dikkat çeken Zafer Kıyıç, “Kurslarda şu anda 600 kadar öğrenci ebru sanatını öğrenme imkanını buluyor. Kurslarda, ebru sanatı hakkında fırçadan, kitreye, boyadan, uygulanan farklı tekniklere kadar temel bilgiler veriliyor. Daha sonra kursiyerler, ebru sanatını kendileri tatbik etmeye başlıyor. Kursların sonunda kursiyerlere sertifika veriliyor” şeklinde konuştu.

Priştine “Yunus Emre” Türk Kültür Merkezi tarafından organize edilen kurslar yanı sıra, ebru sanatını tanıtma ve öğrenme aktiviteleri, Kosova’nın bir çok derneğinde düzenlenecek.
Kaynak: İHA